Dýchánek v ředitelně

10.03.2002 | Newman

Předem se omlouvám za zhoršenou obsahovou kvalitu tohoto textu, protože poznámky si dělal Gadžo, ale není ve škole, takže popisuji jen to, na co si vzpomínám.

V pondělí 4. března se uskutečnila schůzka mezi zástupci studentské rady (Bohumil Tejnický a René Król), redakcí Saturnu (Tomáš Gawron, Michal Dudek, a já) a nejvyššími zástupci školy (Bohumil Vévoda, Jan Bajnar a Miloš Kučera). Sešli jsme se z důvodu nejasných událostí kolem prvních dvou článků na těchto stránkách. Pro ty, co nevědí, oč jde, připomenu, že původní - nezcenzurovaný Gadžův příspěvek obsahoval některé formulace, které by mohly být pochopeny jinak, než byly zamýšleny.

Školní projekty - začnu těmi reálnějšími:

Poslední tři témata hovoru, jsou spíše z říše fantazie, ale pokud na ně dostaneme dotaci, tak se z nich může stát příjemná realita. Jak jistě z vlastní zkušenosti víte, velká část života je o naplňování potřeb. Bohužel, ty něco stojí. Naše slavná kolovna dále "neroste" ne z důvodu něčího opomenutí, nebo neprofesionality, ale kvůli tomu, že okamžité posvařování rámů na kola, nebo jejich případná koupě je natolik drahá, že si to škola nemůže dovolit. Možná to víte, možná ne, ale gympl je několik měsíců bez rozpočtu. Za prodlení pravděpodobně mohou nově vzniklé krajské úřady, jejichž pravomoci jsou stále nejasné.

Teď bych rád vyvrátil několik fám šířících se po škole:
FÁMA: Školníkovi se koupil zahradní traktůrek, jen tak na ježdění. REALITA: Technické služby Karviná nám nedaly nabídku, která by se dala akceptovat. Cena za jejich služby byla taková, že se traktůrek za několik let ve vlastnictví školy zhruba dvakrát zaplatil.

FÁMA: Jídelna patří gymplu, kuchařky jsou tedy jeho zaměstnankyně. REALITA: Provozovatelem jídelny je okresní úřad, škola pouze poskytuje potřebné prostory.

A ještě pár otázek nám kladeným:
Kdy budou čipové karty? - Až bude "stravovna" patřit gymnáziu. V současné době je systém testován sedmi lidmi, hledajících skryté vady a chyby v propojení s počítačem. Bude na WC toaletní papír? -Je a bude, ale to by ho nesměli nějací dementi věčně likvidovat, že?

Napiš nám natvrdo, co si o nás myslíš: thesaturn@seznam.cz