Porada - Duben 2002

22.04.2002 | JohnNy

Přinášíme pár žhavých i méně žhavých informací, které se k nám dostaly z porady našich profesorů ze středy 17. dubna.

Další nařízení o písemkách
Opět je vše jinak. Čtvrtletní práce (chápáno dle časového obsahu učiva) se smějí psát pouze z Českého jazyka, Matematiky a Cizích jazyků, a v den, kdy se tyto píšou, se již nesmí psát JAKÁKOLIV jiná písemka. To není nic nového, ale... Ostatní písemky by rozsahem neměly (neměly - kámen úrazu) dosahovat času 45 minut, a může se jich za den psát libovolné množství.
Osobně si myslím, že to je výsměch všem studentům : "My, MŠaTV si s vámi můžeme dělat co chceme".

Vše pak začíná a taky končí na rozumné domluvě s daným vyučujícím, ta ovšem vyžaduje inteligentní přístup obou stran. Díky všem profesorům, kteří se snaží v tomhle směru vyjít vstříc studentům, z naší strany není proč nabízené možnosti jakkoliv zneužívat.
Co když se ale v den čtvrtletní práce bude zkoušet ? To už prostě nikoho nezajímá. Schytá to prostě jedinec, a ten s žádými stížnostmi nikde nic nedokáže. Jediná možnost je opět domluva s daným vyučujícím.

Internet v knihovně
Studenti si chodí na internet jak se jim zachce, omlouvají se, že jdou na WC, ale pak už se ve třídě neobjeví. Odteď, pokud bude kdokoliv na internetu přistižen během vyučuvání, a zjistí se, že mu žádná hodina neodpadla - podmínečné vyloučení.
Zvažují se i takové varianty jako zavedení volného tarifu např. 2 hodiny pro každého studenta na měsíc, pak za poplatek
Když náhodou zabloudím do knihovny, a vidím, že na většině počítačů se píšou maily, posílají SMSky nebo chatuje - prásknu jako vždy dveřma a na internet se dostanu až doma. Úplně mě dokáže vytočit abnormální stupidita - hraní her po síti - přestože hraju hry po síti (LAN i INTERNET) pravidelně, přijde mi to naprosto otřesné. Tuší tady vůbec někdo, k čemu internet má studentům sloužit ?!? Trochu mě uklidňuje, že zatím nikdo nebrouzdá po XXX-Rated stránkách.
Taktéž se zvažuje, že by zaměstnanci knihovny pravidelně kontrolovali obsah stránek, které se na počítačích zrovna prohlížejí (to je technicky možno realizovat z jakéhokoliv PC, nikdo se vám na monitor dívat nemusí). Studenti, kteří internet doma nemají a potřebují zpracovat jakýkoliv materiál potřebný ke studiu, jsou tak odkázaní na třetí hodinu odpolední, kdy je v knihovně obvykle volno až do pěti.

Poslední probíraný problém byl zvýšený výskyt objímajících a líbajících se dvojic na chodbách školy ... k tomu snad dodám jen - ;)