Nařízení o psaní čtvrtletek

07.04.2002 | Gadžo

Jedním z prvních problémů, kterými se Studentská rada zabývala, byly písemné práce. Vzhledem k tomu, že by bylo velmi těžké prosadit si jejich zrušení:), apelovali jsme na vedení školy ve smyslu omezení maximálního počtu písemek za den. Na prvním \"dýchánku\" Saturn - vedení - Rada (Krol, Tejnický) jsme tento problém přednesli. Již předtím zde existovalo nějaké nepsané pravidlo, že by se neměly psát víc jak dvě čtvrtletky denně. Podařilo se prosadit mnohem humánnější omezení.

Nyní smíte psát během jednoho dne maximálně JEDNU čtvrtletní práci z jazyků či matematiky, nebo JEDNU písemnou práci v rozsahu větším než třicet minut. Kromě toho jsou vyučující povinni na arch ve sborovně předem napsat, že se tato práce bude konat. Takže nikdo nemůže říct, že z matiky se bude psát, protože o žádné písemce z češtiny nic neví. Toto pravidlo je platné již třetí týden.

UPOZORNĚNÍ: Čtvrtletní práci nemusíte psát na konci čtvrtletí. Její datum záleží na vyučujícím. Měla by přijít hlavně po ukončení souvislého tématického bloku.

Něco se ti nelíbí? Něco se ti nezdá? Tak to oznam světu: thesaturn@seznam.cz nebo jdi rovnou diskutovat.