Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

Postřehy

Komety se blíží!

Na konci ledna se nám naskytne jedinečná příležitost spatřit na hvězdné obloze komety. A to dokonce tak jasné, jak to ještě žádný člověk nepozoroval!

Kdy je budeme moci vidět a proč jsou tak jedinečné? …

Deset let SMS a počty smsek o Vánocích

Jak dlouho byste si tipli, že existují krátké textové zprávy – SMSky? Je tomu právě deset let! Kolik SMS bylo v Evropě posláno za rok 2002?

A kolik SMS si myslíte, že lidé odeslali o Vánocích a na Silvestra? …

Marná snaha ukončit šetření

Docházelo opravdu k testování biologických zbraní na nicnetušícím českém lidu?

Irácká válka klepe na dveře

USA a Velká Británie soustřeďují své vojenské jednotky v okolí zálivu, přičemž je nám stále vnucován názor, že invaze do Iráku je jedinou možností nastolení \„míru\“…

Volby 2002 - vítězství levice v Karviné

Komunálních voleb se v okresním městě Karviná zúčastnilo jenom 23,5 procent zapsaných voličů a nejvíce z nich 34,39 procenta odevzdalo svůj hlas kandidátům KSČM, více než pětina – 20,9 procent voličů hlasovalo pro ČSSD a jen 18,07 procent získala ODS. V zastupitelstvu ještě zasednou zástupci KDU-ČSL (8,76%), občanského sdružení Naše Karvinsko (8,12%). V jedenačtyři­cetičlenném zastupitelstvu tedy zasedne 16 zástupců KSČM, 10 sociálních demokratů, 8 občanských demokratů, 4 lidovci a 3 reprezentanti sdružení Naše Karvinsko.

Pohled skeptika na 11/září/2001

Dnes 11. září si připomínáme první výročí tragických útoků na WTC a Pentagon, kdy 3 letadla narazila do těchto budov a zavinila smrt téměř 3700 neviných lidí. Tato hrůzná událost pohnula všemi inteligentními lidmi a nenechala mnohá z očí suchými. Rok se s rokem sešel a teď jsme \„moudřejší\“ než tenkrát a nezměrná solidarita s americkým národem skončila.

Možná si říkáte, proč vám to zrovna tady připomínám, beztak o tom víte – blbí nejste – píše se o tom v novinách, mluví v televizi. Tak proč ještě tady? Protože si myslím, že studenti gymnázia jsou přístupnější novým pohledům na věc.

Strasti nebo slasti??

Prožíváte strasti nebo slasti se svým kolegou či kolegyní v lavici?? U nás to funguje všelijak…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.