Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

Postřehy

Meditace

Vzhledem k současnému trendu přejímaní čehokoli z východu (však víte co myslím, vodní dýmka, buddhismus, hinduismus, čaje atd.) jste už určitě všichni slyšeli o meditaci. Meditují lidé po celém světě. Od šamanů těch nejprimitivnějších kmenů až po ředitele mezinárodních korporací. Ale položme si otázku, proč to vlastně dělají?

Ďáblova bible

Po 600 letech do naší republiky opět zavítal jeden ze středověkých divů světa, Codex gigas, Liber pergrandis, Gigas librorum, neboli Ďáblova bible. Díky spolupráci České knihovny s její švédskou obdobou si můžeme tento skvost prohlédnout i my, obyčejní občané, a to do 6. ledna 2008. Poté se kniha vrátí zpět do Švédska.

Je tu pravý čas začít zařizovat program Work and Travel

Prostřednictvím programu Work and Travel navštíví v létě USA stovky studentů, kteří využijí možnosti legálně zde pracovat a za vydělané peníze pak Ameriku procestovat. Jen v roce 2007 zajistila společnost GTS international program Work and Travel více než sedmi stovkám českých studentů. Pro účastníky programu v létě 2008 jsou připraveny novinky, které by jim měly zapojení do programu zjednodušit. Od příštího roku mohou studenti odjet taktéž na kratší dobu, a to tří měsíců, místo původních čtyř až pěti, při zachování 30 dní vymezených pro cestování po USA. „Z praxe minulých let víme, že někteří studenti si zaplatili 4 měsíce a z časových důvodů nakonec využili jen kratší dobu pobytu. Naším novým tříměsíčním programem bychom jim rádi vyšli vstříc,“ uvádí Toni Brandi, ředitel GTS international.

Zloději dopadeni!

Budeme se teď cítit bezpečněji?

Daruj krev, daruješ život

Nikde nevíte, kdy budete potřebovat krev vy nebo některý z vašich příbuzných. Třeba právě ta vaše může zachránit lidský život. Nebuďte lhostejní a darujte krev v transfúzních stanicích nemocničních objektů.


V Karviné – 24.10. od 6:30.


Pro dárcovství v našem městě se musíte objednat a to na tel.: 59 631 17 75 nebo na bezplatné telefonní lince 800 900 559.


Ostrava – Poruba – 23.10. od 7:00

Frýdek – Místek – 23.10. od 6:00

Opava – 23.10. od 6:30

Třinec – 23.10. od 6:00, nutné se objednat na tel.:55 832 51 75.


Více informací na http://www.darujkrev.cz.

ISIC si mohou pořídit i studenti nad 26 let

Nárok na mezinárodní studentský průkaz ISIC není omezen horní věkovou hranicí. Na rozdíl od výhod, které studentům poskytuje stát a které pozbývají platnosti dovršením 26 let, na studentské výhody s průkazem ISIC mají nárok studenti v každém věku. Mezi hrdé držitele zelené kartičky patří i několik studentů doktorského studia, kteří se již blíží seniorskému věku.

Požár restaurace La Gondola

Včera (tj. 27. 9. 2007) se obětí požáru stala nám studentům dobře známá karvinská restaurace a pizzerie La Gondola.


Více na: Požáry.cz

Upozornění loňským – i budoucím – maturantům

Svět je velký a chtě nechtě se do něj všichni řítíme. Občas je tak docela dobré mít všechny úřední záležitosti v pořádku, jinak by s tím mohl být problém.

Karviná jezdí na IN-LINE bruslích

Srdečně zveme nadšence všech věkových kategorií na IV. setkání a společnou vyjížďku IN-LINE bruslařů

Je okolí kolem Gymnázia bezpečné?

Pokud studujete na tomto gymnáziu, určitě jste slyšeli ve školním rozhlase upozornění pana ředitele na nebezpečného člověka, pohybujícího se kolem naší školy. Sexuální obtěžování? Nebo jiné ohrožování studentů?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.