Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

Postřehy

Kouření výrazně zvyšuje nebezpečí rakoviny prsu

Donedávna se nepodařilo jednoznačně prokázat vliv kouření na rakovinu prsu. Zvýšené nebezpečí rakoviny dýchacích cest, cévní a srdeční nemoci, negativní vliv na kůži apod. jsou již delší dobu známy. Nyní přinesli experti důkazy, že kouření zvyšuje možnost vzniku rakoviny prsu.

Zabiják

Alkoholické nápoje jsou nejstarší, svým masovým rozšířením po celém světě taky nejnebezpečnější. V mnoha kulturách, včetně křesťanské, je víno symbolem nebo přímo ztělesněním Boha.

České školství

Na Britských listech se rozvinula zajímavá diskuze o českém školství. Předně je třeba zdůraznit, že Gadžo k tomuto tématu publikoval na Britských listech taktéž svůj názor – a to ve článku Dobré učitele je nutno zaplatit. Posléze vyšly i další reakce, ke kterým jsem se vyjádřil i já a to ve článku Není fér svádět vinu na studenty. Ve zbytku tohoto článku najdete souhrn všech doposud publikovaných příspěvků na toto téma (řazeno chronologicky). Díky diskuzím tady na Saturnu máte i vy, čtenáři, prostor se k tomuto vyjádřit.

Vymřou Češi?

Jestlipak jste si už všimli, že nás, Čechů, ubývá? Ne? Statistiky na nás chrlí výstražná čísla. Za takových 50 let snad Češi, jako národ, vymřou. Naše řady se pomalu, ale jistě zužují. Již za pár let by mělo být nás, nefalšovaných Čechů, o pár tisíců méně! Proč?

Saturn…čumte taky na oblohu :)

Kolik toho o Saturnu víte? Jak vypadá, kde ho na obloze najdete?

Vánoce jsou opět tady

Napadlo mě, že bych mohl spatlat něco o Vánocích. Dospěl jsem k tomu, když v televizi byla anketa, jestli lidi vědí, proč se Vánoce \„slaví\“. Samozřejmě to nikdo nevěděl! A jelikož my máme být ta \„elita národa\“, řek jsem si, že pokud jsme stejná banda nevzdělaných blbců, jako ti dotázání......no potěš koště!

Saddám Husajn dopaden

V sobotu byl dopaden Saddám Husajn.

<img src=\„obrazky/sad­damcaptured.jpg\“ alt=\„Listové eso – Saddam captured\“>



Poslední update: 17/12/03: Saddám Husajn nespolupracuje / Gerila tvrdí, že boj je namířen proti okupantům bez ohledu na Saddáma

10. prosinec - Den lidských práv

10. prosinec se tradičně slaví jako Den lidských práv. Organizace Amnesty International se od svého vzniku v roce 1961 věnuje prosazování lidských práv na základě přesvědčení, že tato práva jsou univerzální a nedělitelná a že jejich porušování kdekoliv na světě představuje současně ohrožení pro celý svět. 

Plné znění tiskové zprávy Amnesty International ke Dni lidských práv si můžete přečíst zde.

Odkud přicházejí sny ?

Sen je fenomén, který máme společný se zvířaty. Sníme všichni bez ohledu na věk, vzdělání, pohlaví nebo rasovou příslušnost.Odkud sny přicházejí a jaké mají poslání?

Droga – nejlepší přítel českého studenta?

Je opravdu droga nejlepším přítelem studentů? Kolik studentů je pro legalizaci marihuany? Jaká je u nás spotřeba alkoholu na jednu osobu? Kolik studentů si neodpírá zážitky spojené s drogami? Kolik studentů již má zkušenosti s drogami?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.