Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Postřehy

Sex není vždycky fajn!

Může se to stát kdekoliv, kdykoliv s kýmkoliv. A „ne“ není odpověď. Znásilnění!

Listopad je Měsíc kvality

Zajímá-li Vás, jak výhodně utrácet Vaše těžce vydělané peníze, přečtěte si pár řádků o projektech, které vám mohou pomoc se na trhu zorientovat… Více článek…

Web…co? No weblog!

„To jsem já. Kdo je to já?“ … „Au, praštila jsem se o futro dveří!!!“
Takové i jiné hlášky najdete na weblozích, neboli deníčcích / zápisníčcích na internetu. Že nevíte co to je? Přečtěte článek a budete v obraze…

Američané "odmítli pokus na poslední chvíli odvrátit válku proti Iráku"

Jen několik dní před začátkem americko-britské agrese předali vrcholní představitelé iráckých tajných služeb poradci pentagonu Richardu Perlovi informace, že Irák již nemá zbraně hromadného ničení, a nabídku možnosti jejich hledání americkými specialisty. Údajně také nabídli předání muže zodpovědného za útoky ve Světovém obchodním centru v roce 1993, toho času zadržovaného v Bagdádu.

Podle britského plnozmocněnce pro Irák Jeremyho Greenstocka čeká Irák s ohledem na akce geril „tvrdá zima“. Nyní operuje na území Iráku několik teroristických organizací (před válkou zřejmě 0 – nepočítáme-li samotné irácké tajné služby).

Zdroj: Guardian Unlimited

Halloween

Vše, co chcete vědět o tomto svátku, najdete zde…

Kvůli globalizaci žije miliarda dětí v chudobě

Během minulého víkendu maturanti ze ZSV navštívili Prahu, mimojiné i propagační centrum EU. Zaujala mě brožurka Echo 2002, která pojednávala o podpoře EU pro nejchudší či katastrofami postižené oblasti. První dojem – pozitivní.

Jenže

Otevřený dopis České televizi - Výzva k neodvysílání přelíčení s Karlem Srbou

Dobrý den,

dozvěděl jsem se šokující zprávu, že se Česká televize rozhodla v přímém přenosu odvysílat přelíčení s Karlem Srbou.

Takovéto jednání považuji za neetické a nanejvýš nešťastné. Účelem soudního přelíčení je přinést rozsudek odpovídající zákonným a mravním kodexům platným v naší zemi. Odvysíláním přímého přenosu degradujete systém právních hodnot na stupěň pokleslé komerční zábavy.

Vyzývám všechny osoby, které mají co do činění s rozhodutím odvysílat soudní přelíčení s Karlem Srbou a dalšími obžalovanými, aby od svého záměru odstoupily.

Pokud máte zájem poukázat na některé skutečnosti z kauzy Srba (například zmíněné „znaky vysokého stupně vážného veřejného zájmu“), pak k tomu jistě najdete i jiné prostředky vyjádření.

Tomáš „Gadžo“ Gawron, šéfredaktor e-zinu Saturn (http://saturn.aktualne.cz)

Svoboda slova jak ji vidím

Svoboda slova je brána na paškál ve světě svobodného internetu velmi často. V poslední době i na Diskuzním fóru Saturnu. Takže jak to je s tou svobodou slova? Můžeme si tady my, Saturňáci, psát, co chceme? Myslíte si, že můžete psát do diskuzních fór úplně cokoliv? A my (jako správci webu) vám na to nesmíme ani šáhnout, protože tady je zase svoboda slova? Já myslím, že přesně naopak…

Vatikán: prezervativy zvyšují nebezpečí nákazy HIV/AIDS

Poslední církevní novinkou je tvrzení, že virus HIV dokáže snadno proniknout sítí prezervativu, protože pro 450× větší spermie to není žádný problém

Další blok v JE Dukovany

Doposud měla jaderná elektrárna Dukovany 4 energetické bloky. Po dostavění trenažeru blokové dozorny se tomuto zařízení začalo říkat pátý blok.

V červenci byly započaty stavební práce na 6. bloku – slunečním. Sice to ještě není tak rozsáhlé, jako například fotočlánky na dělícím pásu uprostřed dálnice (Švýcarsko, Německo), ale aspoň se jedná o krok správným směrem v naší energetice.

Zdroj: ČEZ

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.