Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav.

Studentská

Kdo by nechtěl být slavný?

Je tady super výzva pro každého, kdo má aspoň trošku literárního nadání a nebojí se s kůží na trh! Jedná se o zbrusu nový projekt…kde se můžete stát nejen autorem, ale dokonce se můžete taky objevit jako herec! Nezní to lákavě? Kdo je dostatečně průbojný, poštěstilo se mu získat v životě nějaký zajímavý, veselý a neuvěřitelný zážitek, ať neváhá a podělí se o něj s ostatními.

Povzdech studentský

Budu si stýskat. Na školu. To na tom asi jsem hodně špatně, co? Do konce studia na našem gymplu mi zbývají už jen měsíce. Kolik přesně, se sám bojím spočítat. Jo, pět! Co mi bude chybět, vím už teď.

Sbor hledá zpěváky

Formující se školní sbor hledá dobrovolníky, kteří by rozšířili jeho řady. Zatím ho tvoří 15 dívek a 2 kluci. Krásná a vlídná sbormistryně by tedy uvítala hlavně doplnění mužské sestavy.

Další zkouška sboru bude ve středu 10.12. od 14:00 v přístavbě.

Oficiální vyjádření školy ke krádeži

Studentka z VIII.A spáchala krádež, která byla jednoznačně prokázána. Verze události, která koluje po škole není pravdivá. Zveřejnění skutečného průběhu událostí by bylo údajně v rozporu se zákonem.

Ředitel školy navrhl podmínečné vyloučení, ale byl přehlasován kantorským sborem, který rozhodl o vyloučení na základě školního řádu.

RNDr. Vévoda ze své vlastní iniciativy zařídil dotyčné přestup na gymnázium v Českém Těšíně, kde jí bude letos umožněno složit maturitní zkoušku.

Fámy o hřišti

Stavba multifunkčního duhového hřiště se blíží do své finální fáze, přičemž po škole začaly kolovat hlášky typu \„Kdyby za ty dva miliony radši udělali to nebo dali do kupy tamto.\“ Zakládají se na mylné informaci, že vedení školy mohlo rozhodnout, jak bude tato částka využita.

Ve skutečnosti se jedná o účelovou dotaci od Nadačního fondu Duhové energie – ta staví podobná hřiště po celé republice a dostat jedno i na školní pozemek nebylo jednoduchou záležotostí. Více si můžete přečíst v 2 měsíce starém <a href=\„http:/­/saturn.aktual­ne.cz/index.php?cla­nek=116\“ title=\„Škola bude mít multifunkční duhové hřiště za dva miliony [26/09/03]\“>­článku věnovaném tomuto tématu.

Pozvánka do ředitelny

Vedení školy vyzývá autora či autory vylepených papírů \„Zámek za dva piva\“ ke společnému dialogu a vyjasnění pozadí celé akce.

Vedení školy si je vědomo, že se zřejmě jednalo o recesi, a tudíž nemá v úmyslu udělit za toto jednání kázeňský postih (garantem této informace je p. Bajnar).

Studium v zahraničí?Samozřejmě!Ale jen pro vybrané.

Také na vás lákavě působí různé nabídky týkající se studia v zahraničí? Představujete si slibnou kariéru \„venku\“? Ano, vypadá to tak jednoduše, hlavně před vstupem do unie,ale jak je tomu doopravdy? Co všecko je třeba udělat, aby vám stejně řekli \„Adieu\“ ? Jaké má český student šance dostat se např. do Německa?

Návštěvníci Saturnu – co o nich víme

Kdo ten Saturn vlastně čte? Kolik lidí na něj chodí, jak často, odkud, co tady hledají, co je nejvíc zajímá? Zprvu jsem vás chtěl zahrnout všemožnými čísly (statistic is my hobby), ale ze statistik přístupů se lze vyčíst mnohem zajímavější věci, než jenom holá čísla.

Tarify veskrze studentské

Se studentskými tarify se v poslední době nešetří. T-Mobile a Česká spořitelna mají ve své nabídce již nějakou dobu programy, jejichž název zní prostě – Student (resp. Student+ u Č. sp.) a Oskar nabízí Volej Kolej. Co nám, studentům, tak výhodného přinášejí, co to stojí a co je k tomu potřeba se dočtete v tomto krátkém článku. Předem musím říct, dvě z těchto služeb využívám a právě jejich výhodnost mě přinutila tohle pro vás sepsat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.