Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Studentská

Požár ve Vlku si vyžádal oběti i z řad Gymnázia

V noci z 24. na 25.10. z pátku na sobotu vypukl ve Vlku požár. Jeden můj spolužák, jmenovat jej raději nebudu (určitě by si to nepřál), právě touto dobou prožívá neblahé chvíle na JIPce v Třinci. Další tři mí spolužáci jsou lehce popálení nebo ve velkém šoku. Všem, se kterými jsem mluvil se třepe hlas, včetně mně… Pokud víte ještě něco, co bychom měli vědět, přihlaste se do fóra.

Školní akademie mýma očima

Akademie k oslavám 50. výročí naší skvělé školy, aneb jak to vidím já:)

Saturn má RSS kanál

Přestože počet aktualizací Saturnu není nějak moc vysoký, má odedneška Saturn kanál RSS (verze 0.91). RSS je věc, která mnoha lidem (včetně mě) umožňuje se zorientovat v obrovském množství článků vycházejících každý den na internetu. Pěkný a hlavně srozumitelný článek o RSS vydal třeba Mirun ve Stokorcovém lese. Doporučuji.

Zahlcování fóra

Možná jste si všimli, že diskusní fórum Saturnu v posledních několika dnech bylo doslova obsazeno několika defektními jedinci.

Nejprve jsme se rozhodli pozastavit činnost fóra a těmto individuím jsme nabídli možnost setkání ve vestibulu školy. Jedinečná šance, jak nám vše říct do očí. Jak jsem očekával, tak osoby, které se bojí podepsat, samozřejmě neměly dostatek kuráže na přímou (slovní) konfrontaci.

Aby měli \„normální\“ čtenáři možnost zveřejnit své názory, rozhodli jsme se trpět jejich slabomyslné urážky a fórum jsme opět zprovoznili.

Žádat o přesměrování kompenzace komplexu méněcennosti jiným směrem by bylo nesmyslné, tak aspoň budu doufat, že těmto osobám zahlcování fóra pomůže vyřešit jějich psychický problém. Nepodaří-li se, pak mi nezbývá než jim znovu doporučit odbornou lékařskou (psychologickou­/psychiatrickou­) pomoc.

Nakonec bych chtěl výše zmíněné jedince upozornit, že již naplnili skutkovou podstatu 2 trestných činů – pomluvy (několikrát), šíření poplašné zprávy a zastrašování (prohlášením se za teroristickou skupinu). Budou-li nadále v tomto pokračovat, jsem odhodlán podat trestní oznámení na neznámého pachatele.

Krádež v šatně TV

V pondělí 14. října došlo k další krádeži věcí z šatny chlapců. Zloděj si k \„návštěvě\“ vybral 0.-1. vyučovací hodinu, kdy měla tělocvik septima B.

Výši škody se nám zatím nepodařilo zjistit, nicméně jeden neautorizovaný zdroj hovoří o částce převyšující 20 000 kč.

Zámek byl stejně jako v předešlém případě okamžitě nahrazen novým. Doposud se šířící informace, že po minulém vloupání do šaten zůstal zámek nevyměněn, se tedy nezakládá na pravdě.

Přidávání příspěvků povoleno

Přidávání příspěvků do diskuzních fór bylo po týdnu povoleno. Enjoy.

Budou na školách zavedeny školní uniformy?

Jaký je váš názor na zavedení školních uniforem na českých školách? Budou u nás opravdu zavedeny? Přečtěte si můj článek a dozvíte se víc!

Přidávání příspěvků bylo pozastaveno

Přidávání příspěvků do diskuzí bylo pozastaveno. Pokud se chcete k něčemu vyjádřit, zástupci redakce vás budou v pátek 3.10. o velké přestávce (10:35 – 10:55) očekávat ve vestibulu školy. Děkujeme, těšíme se na vaše podnětná sdělení.

Škola bude mít multifunkční duhové hřiště

Díky nadaci Duhová energie bude v areálu školy postaveno multifunkční hřiště za 2 miliony…

<img src=\„obrazky/lo­go_duhovaener­gie.gif\“ alt=\„Logo Duhová energi\“>

INVEX : ještě 7 volných míst

Pokud se chcete se školou vydat na INVEX, měli byste si pospíšit, zbývá ještě sedm volných míst. Zapsat se můžete u p. prof. Szotkowského. Cena je 380 Kč, kdo bude mít s sebou volňáska, dostane kolem 200 Kč zpět. Jede se ve středu 8.10. Jedna z pro mě nejzajímavějších akcí je bezpochyby Invexcup.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.