Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, zítra Jiří.

Studentská

Studentská rada končí

Je to smutné, ale je to tak. Studentská rada nebyla u nás ve škole přijata, jak bychom si představovali. Více se dočtete přímo v článku…

Světluška 2003

Jak se ze mne světluška stala, aneb poděkování všem lidem dobré vůle, kteří neváhali přispět na sbírku pro nevidomé a těžce zrakově postižené…

Počítače v knihovně zavirovány

Počítačová síť v knihovně je masivně zahlcena viry. Na jednom z compů jich bylo detekováno až 14 (!!!).

V pondělí v 10 hodin AVG našlo první virus, kolem 14:00 jich bylo ohlášeno hned několik. Dnes nebylo možné dostat se na Net.

Vše je připisováno \„pajacům\“ (zjm. z tercie), kteří v prostorách knihovny neustále pobíhají, přičemž využijí každou příležitost strčit do počítačů své diskety a naládovat je jednoduchými, z internetu staženými, hrami. Jak se nyní ukazuje, může být i tato jejich činnost nebezpečná ;o). Své názory ohledně teoretické škodlivosti \„prcků\“ směřujte na fórum!

Další krádež

8.9. 2003 se u nás na škole stala další krádež. Naštěstí vše dobře dopadlo.

Institut vždělávání Sokrates

Spíše pro maturitní ročníky. Pokud vás, stejně jako mě, přespřílíš nezaujala prezentace zástupce institutu vzdělávání Sokrates dnes v jídelně, možná jste se rozhodli zavítat na jejich webové stránky. Pak jste asi taky zjistili, jak jsou hodně nepoužitelné. Otevírají se v několika oknech malých rozměrů, mají nesmyslné ovládání a pokud nemáte nainstalován Flash, NIC se nedozvíte. Třešničkou na dortu je červené písmo na modrém pozadí. Arogantně na mě působil už pán v jídelně, web tomu nasadil korunu. Co jsem na stránkách hledal, jsem se štěstím našel, takže to můžete taky zkusit.

Oslavy 50. výročí založení školy

Vedení školy zahajuje masivní kampaň informující o blížících se oslavách 50. výročí založení Gymnázia v Karviné. V regionálním tisku, v rádiích i na internetu budou zveřejňovány upoutávky na blížící se akci. Brzy si budete moci přečíst program akademie i v autobusech ČSAD.

V průběhu oslav se budou prodávat almanachy, tašky potištěné znakem gymnázia a CD s nahrávkami našich talentovaných spolustudentů. Ve vestibulu příchozí uvítají Křeni, budou vystaveny dobové fotografie ústavu a promítána videonahrávka s … no nechte se překvapit ;o).

Celý průběh oslav je podrobně rozepsán na oficiální pozvánce: …

Názory na stávku učitelů

Jako každý rok se desetitisíce školáků a studentů těšilo (nebo \„těšilo\“) na začátek školy prvního září. Mnozí z nich ale zůstali doma – učitelské odbory vyhlásily na tento den výstražnou stávku. V našem kraji (podle odborářských informací vydaných před stávkou) mělo zůstat uzavřeno 120 škol ze 160. Našemu gymnáziu se stávka vyhla, což ve svém projevu okomentoval i RNDr. Vévoda…

Jyxo a Google o nás vědí

V poslední době se díky technickému vylepšení náš web dostal pod pořádný dohled světově nejlepšího fulltextového vyhledávače Google, kde po zadání dotazu \„saturn\“ na české stránky jsme na třetím místě.

Hlavní úspěch je ale na nejlepším českém vyhledávači Jyxo, tam nás najdete po zadání dotazu \„saturn\“ hned na prvním místě. Proto jsem taky Vyhledávání na těchto stránkách přesměroval na Jyxo. Ono totiž skloňuje, časuje a ohýbá podle slovníků a vyhledává ve všech podstránkách, takže toho najdete mnohem více než dřív.

Nová rubrika postřehy

Od minulého týdne je na Saturnu v provozu nová rubrika Postřehy. Naleznete tam různé krátké články o dění v ČR a ve světě, tedy to, co semtam bylo na Saturnu \„vtlačeno\“ mezi ostatní – \„nestudentská\“ – témata.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.