Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

Studentská

Freinet – reportáž z předávání cen

Hajunka vás už seznámila s celou naší cestou na soutěž Freinet, což je taky nejzajímavější část celé téhle akce. Abyste ale nebyli ochuzeni o to nejpodstatnější, sepsal jsem pár řádek o samotné akci Freinet 2003 v budově Českého rozhlasu.

Rád bych za celou redakci poděkoval vedení školy a sdružení SRPŠ za finanční sponzoring cesty pěti redaktorů do Prahy na soutěž Freinet.

Jak se jede do Prahy

Saturn se v kategorii internetových magazínů probojoval do finále, a proto ve čtvrtek 26.6. obsadila kupé v rychlíku Perner výprava zástupců Saturnu. Soutěži se věnovat nebudu, to nechám někomu zodpovědnějšímu a povolanějšímu, ale o zážitky z cesty se podělím moc ráda. Cesta totiž byla z celé té šaškárny nejlepší!

Redakce Saturnu děkuje vedení školy a SRPŠ za uhrazení nákladů spojených s cestou do Prahy.

Prázdninová aktualizace spíše vyjímečně

Nastaly prázdniny, tudíž zprávy ze školního prostředí se stávají nedostatkovým, navíc i nevyhledávaným zbožím. Rozhodli jsme se nedělat o prázdninách aktualizaci webu nijak násilně (hledání témat o ničem, aby \„něco\“ bylo), tudíž Saturn zřejmě bude po následující dva měsíce víceméně neměnný. V září se do redaktorské činnosti pustíme opět s velkou vervou.

Tímto také všem přeji dva měsíce plné neklidu, vzrušení a bezva akcí!

Oslavte konec školního roku se Saturnem!

pátek 27. budem v Čarodějkách slavit konec školního roku a současně umístění našeho \„plátku\“ :o) v soutěži Freinet 2003.

Všichni gympláci-saturňáci jsou zváni od 18:00.

Odměna za úklid

Za <a href=\„http:/­/saturn.aktual­ne.cz/index.php?cla­nek=90\“ title=\„U garáží je uklizeno! [Hajunka]\“>úklid věřejných prostranství (25.4. – oblast garáží) škola obdržela od magistrátu města finanční odměnu ve výši 3 000 kč.

Za tyto peníze budou v učebně A2 během prázdnin instalovány žaluzije. Současně proběhne i vymalování přilehlé chodby.

Saturn - nejlepší pro nejlepší

Saturn byl nominován mezi tři nejlepší internetové časopisy základních a středních škol v soutěži \"Freinet 2003 (jo, já taky netušil, že něco takového existuje :)

Tak, a teď už znáte doposud utajovanou pravdu, že jste čtenáři jednoho z nejlepších studentských e-zinů v České republice. A protože s námi autory neváháte komunikovat pomocí fóra a diskusí u článků, tak v podstatě taky moderujete obsah Saturnu. Takže i Vy čtenáři jste nejlepší !!! :o)

Definitivní vyhlášení medailových pozic proběhne dne 26.6. 2003 v budově Českého rozhlasu v Praze. Držte nám palce!!!

Konkurenti Saturnu: Echo Oktavián

Tahle newsa by měla patřit JohnNymu, ten je ale bohužel v Chorvatsku, takže se toho ujala má maličkost :)

[Gratulace směřujte na fórum]

Kde najít : Maturita a Vysoké školy

A je tady pokračování série článku \„Kde najít\“. Tentokrát se zaměříme na to, kde najít informace o maturitě, vypracovaná maturitní témata i trošku veselejší záležitosti maturitního období. Neméně důležité je téma vysokých škol. Pomůžu vám vyhledat katalogy vysokých škol, stránky, na kterých najdete hodnocení vysokých škol samotnými studenty a také jednou českou vzdělávací institucí.

Všude dobře, domácí nejlepší

Jsem velmi poctěn, že jsem mohl studovat na Gymnáziu v Karviné a výsledky jsou zřejmé již z prvních přijímacích zkoušek. Ještě jednou a naposledy se loučím v dobrém se všemi kantory a vedoucími našeho ústavu:-)

Těmito slovy se letošní maturant Marián Mikuš loučí s naši školou

Krádež ze zamčené šatny

Dnes, ve středu 11.6. byly ze zamčené šatny tělocviku chlapců ukradeny dva mobilní telefony, dva discmany, jeden mp3 player a hotovost z peněženek celkem asi 1000 Kč. Celková škoda odhadem 15 000 Kč.

Jsme svědky další z mnoha krádeží… Přišel jsem o mobil a nějaké peníze … Ptám se ale, kde je tady na škole bezpečné místo, kam si můžu s klidným svědomím schovat cennější věci? Taky se ptám, jestli pořád ještě je zabudování bezpečnostní kamery nad kolovnu (kamera by mimojiné zabírala i chodník, kudy by každý zloděj nutně musel projít) stále tak nevracející-se investicí.

Odpověď je jednoznačná. Máme mezi sebou zloděje, asociála, nebo jak chcete. Ukradl(i) nám zamčená kola, věci z tašek u jídelny, věci ze zamčené šatny tělocviku. Všímejte si ve svém zájmu osob, které opouštějí na delší dobu vyučování nebo se zdánlivě bezcílně pohybují budovou! Volnější závěrečné týdny školního roku jsou k této trestné činnosti prakticky nejvhodnější!

Nová redaktorka

Svým prvním článkem rozvádějícím následky války se uvedla nová redaktorka Saturnu Jana Valášková -\„Andžulí\“ z 1.B.

Jménem celé redakce ji touto novinkou vítám mezi Saturňáky :)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.