Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, zítra Jiří.

Studentská

Kde najít : Brigády, práce

Další díl série článků Kde najít je tu. Poradím vám, na jakých stránkách naleznete největší nabídky letních brigád a různých výpomocných prací. Tentokrát se budu snažit přidat více osobních zkušeností s jednotlivými we­by.

Umístění tříd z přístavby zatím nejasné

Kvůli maturitám byly třídy z přístavby přesunuty do hlavní budovy. Zatím nepadlo rozhodnutí, zda dojde po ukončení maturitních zkoušek (tzn. na červen) k návratu zpět.

Zatím je jisté pouze to, že po prázdninách budou v přístavbě umístěny jiné třídy (nemyslím tím stejné ale starší :). V současné době se řeší hlavně problém vyvstávající s tím, že příští rok bude o třídu více. Jakmile bude jasná situace ohledně června, tak se to na stránkách Saturnu dozvíte.

Poslední zvonění! Cink!

Tak a některým z nás už odzvonilo…

Kde najít : Referáty, seminárky, čtenářské deníky

Sepsal jsem první část trojdílné série článků, která by vám měla pomoci při začátcích vyhledávání informací týkajících se současného a budoucího studia. V krátkosti vám uvedu nejznámější internetové adresy nejprve co se týče zdrojů podkladů pro seminární práce, referáty, čtenářské deníky a shánění doučování, druhý díl by vám měl dopomoci při shánění brgád přes internet a v třetím dílu to budou různé stránky, které pomou přípravě na maturitu a s výběrem <abbr title=\„Vysoká škola\“>VŠ.

Nová sekce Od Čtenářů

Rozhodli jsme se zprovoznit novou sekci Saturnu zejména pro ty, kteří dostanou námět na dobrý článek, jenž by mohl oslovit další čtenáře, a při tom nechtějí být stálými členy redakce Saturnu.

Jak je v hotnews napsáno už měsíc, novým redaktorům se nebráníme, nicméně chápeme, že ne každý chce být Saturňákem.

Článek může být na jakékoliv téma z jakékoliv oblasti. Kritéria jsou dva:

  1. měl by mít předpoklad pro zaujetí čtenářů Saturnu;
  2. autor se musí podepsat svým pravým jménem (nápověda je v rodném listu :). Toto jméno nemusí být zveřejněno, nicméně je nezbytné, aby za údaje v článku uvedené někdo ručil.

Streetball 2003

\„Chlapci ze 4.B\“ pořádají v pátek po škole turnaj tříčlenných družstev. Zůčastnit se můžou i čtyřčlenné dívčí osádky. Zápisné činí 60 kč na tým, vítěz bere celý bank.

Přihlásit se můžete u \„chlapců ze 4.B\“ do pátku do 14:00.

U garáží je uklizeno!

Zajímá Vás, co všechno se dá najít v trávě kousek za gymplem? Pak si přečtěte článek věnovaný pátečnímu úklidu okolí školy.

Modrá voda Rak 1

Důchodkyně: \„To vás tady nechají tahat takové svinstvo!?\“ Já: \„No, to víte…\“ Důchodkyně: \„Tak to by teda za komunistů děckam neurobili\“

Bylo nás sedm. A Sedlář.

Změny ve školní jídelně!

Po velmi vstřícné diskuzi Studentské rady s novou paní vedoucí je tu několik vesměs dobrých zpráv pro všechny gymplácké jedlíky. Více v sekci článků SR!

Další krádež

V pondělí v době mezi 13:35 – 13:50 neznámý zloděj ukradl z aktovky položené na polici před bufetem mobil. Dále \„pročesal\“ další minimálně 1 tašku, ale zřejmě už nic nezcizil.

Vše se odehrálo během dozoru p. Strakoše, který si údajně žádné podezřelé činnosti nevšiml, nicméně podle našich informací se na minimálně krátkou chvíli z místa činu vzdálil. Celá záležitost byla předána do šetření PČR – pokud jste si všimli nějakého podezřelého chování, pak to oznamte vedení školy, policii, nebo třeba nám mejlem (můžete i anonymně).

Stejně jako v případě zcizených kol existuje důvodné podezření, že se na těchto zločinech podílel(a) student(ka), nebo někdo jinak se školou spjatý.

V tomto případě nemá poškozená nárok na náhradu, protože mobil nebyl řádně zajištěn, nicméně i pokud by byl zamčený ve skříňce, tak jeho náhrada (jakožto věci nepotřebné a nesouvisející s výukou) není jistá.

Dávejte si pozor na své osobní věci. Případné podezřele se chovající osoby okamžitě nahlaste – je to nejen morální, ale i zákonná povinnost.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.