Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav.

Studentská

Těšíte se na Klondike?

Po dlouhých spekulacích, zda-li se letos Klondike opravdu uskuteční, nebo ne, konečně známe odpověď :-) Pod vedením Jana Potuckého z VIII.A letos soutěž talentů Klondike proběhne 24.4. v MěDK Karviná. Začátek akce je stanoven na desátou hodinu a konec odhadován po dvanácté hodině. Těšit se opět můžete na čísla hudební, taneční, dramatická … Prostě se zase předvedou talenti školy! :-)

Příběh Malina (22.1–27.1 2006)

Náš příběh se odehrává v malebné krajině Nízkých Tater na Slovensku v lyžařském středisku Malino Brdo. Samozřejmě jsme na lyžařský kurz odjeli v období největších mrazů v roce, kdy se teploty pohybovaly až pod –20°C.

Přijďte se podívat na hokej

Jako každý rok Vás i letos všechny zveme na tradiční hokejové utkání mezi maturanty a profesory. Zápas se koná 31. ledna v 11:00 hodin na zimním stadionu STARS. Vstupné je jako každoročně 5 Kč (v předprodeji) nebo 10Kč (na místě). Saturn vám přeje příjemnou podívanou.

Konec prázdnin

Prázdniny skončily a začal nový školní rok. Pro nás, co už gymnázium navštěvujeme a víme co můžeme čekat, se skoro nic nezmění. Teda kromě toho, že postoupíme do dalšího ročníku. Nejvíc budou ale začátek školního roku prožívat nováčci, před kterými se otevře další část jejich života, jež je začne připravovat na zkouškou dospělosti, jíž je maturita.

Focení tříd

Fotili jste se na základní škole? Chcete mít do budoucna památky i na gymnázium? Tak se přijďte vyfotit! Navštívíte Kvartu A (druhé patro hlavní budovy) a domluvíte se s Jakubem Podlesným. Fotka o rozměru 10×15 cm (možné i větší formáty) vás bude stát 7 Kč. A hlavně budete mít památku na celý život!

Hlášky maturantů

Již několikrát nás někteří maturanti prosili, abychom vytvořili fórum jejich maturitních hlášek a přeřeků. Svoje přebrepty můžete posílat do vzkazů nebo do diskuzního fóra. V případě, že se jich nasbírá dostatečné množství, vydáme je podobně jako Výroky profesorů.

Odveta za hokej se profesorům povedla

Slušně zaplněné fotbalové hřiště Na Bažantnici sledovalo tradiční fotbalové setkání maturantů a profesorů. Kantoři, posíleni učiteli z jiných škol, měli maturantům co vracet. Prohráli s nimi totiž v lednu poprvé v historii hokejové utkání, a nemohli tak připustit další porážku, rovněž však maturanti měli obrovskou motivaci vyhrát. Kdyby se jim to podařilo, stali by se prvními v dějinách našeho ústavu, kteří by porazili profesory v hokeji i kopané.

Přijďte na fotbal! Tentokrát zadarmo

Už je to opět tady! Vyvrcholení sportovní sezóny na našem gymnáziu. Dlouho očekávané derby, ke kterému dochází vždy v den \„posledního zvonění\“, mezi týmy profesorského sboru a hvězdami z řad maturantů. Čeká nás souboj zkušenosti s mládím a dravostí. Milujete fotbal? Tak vám nesmí utéct tohle nádherné utkání plné hvězd! Který z manšaftů asi vyhraje?

Knihova není bordel aneb, pust mě k tomu, teď hraju já

Taky si občas potřebujete něco najít na internetu ve školní knihovně, ale bohužel se jaksi nemůžete doprosit počítače?

Maturanti přepisují dějiny

Jak je již každoročním zvykem, uskutečnilo se poslední lednový den na Zimním stadionu v Karviné utkání mezi maturanty a profesory z Gymnázia Karviná. A letošní mač se rozhodně zapíše do historie těchto zápasů zlatým písmem, jelikož maturanti dosáhli cenného vítězství.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.