Pepa Nos? Ne, díky, stačilo.

23.05.2002 | Gadžo

Tak jsem byl zase svědkem kulturní akce, s níž se mi škola opravdu do noty netrefila. Chci jen na začátku poznamenat, že tento článek vyjadřuje jen a jen můj názor. Pokud s tímto článkem nebudete souhlasit, pak to bude jen správně. Budete-li s ním souhlasit, zůstane na kompetentních lidech, zda-li si to vezmou k srdci.

Když jsem se dozvěděl, že budeme mít ve škole koncert Pepy Nose, o němž jsem (jakožto velmi silně nekulturní člověk:) nikdy neslyšel, považoval jsem to za příjemné zpestření konce maturitního týdne.

Pak přijel Pepa. Poprvé jsem ho spatřil z okna. Vybaloval si své nářadíčko. Když pustil hudbu, tak jsem jen doufal, že nebude celou hodinu a půl zpívat na playback.

To se naštěstí nestalo. Pak ale přišlo zklamání. Místo přivítání se s diváky Pepan spustil kolotoč špíny na našeho premiéra Miloše Zemana. OK, je to jeho věc, může si nadávat na koho chce, kdy chce, ale proboha ne na kulturní akci, která (jak předpokládám) měli mít na studenty i vzdělávací účinek!

V obdobném duchu se nesla i první píseň. Po té jsem už rezignoval a odmítl věnovat této "hvězdě" svou pozornost. Díky tomu jsem přeslechl úvod k druhému songu, a taky mi utekla jeho valná část. Bylo tam něco o Twins, amících a teroristech. Co jsem ale přes veškorou snahu nemohl neslyšet, bylo provolání: ALLÁH JE VELKÝ blbec. Toto bylo i na mne křesťana trochu moc silné kafe.

Po tomto xenofobii šířícím provolání jsem se rozhodl ukončit svou účast. Východy byly hlídané, uvnitř budovy by mne zase někdo mohl podezřívat z nekalých úmyslů, a tak jsem se byl podívat, jak to chodí u maturit.

V maturitní místnosti byly zavřené okna - muselo se totiž zabránit pronikání zvuků "koncertu" do třídy. Nevyhnutelným důsledkem tohoto opatření bylo horko.

Zpátky jsem se vrátil cca 20 minut před koncem. Můj hudební hluch je dokonalý, nemohu se tedy vyjádřit k hudební kvalitě. Místo toho pouze připojím výroky mých dvou známých: "Ach jo, vždyť Kryl to nazpíval stokrát lépe, mám to doma, to se nedá srovnat...", "Kdybych se tam postavila s kytarou já, tak by to mělo stejný efekt."

Tak to tedy shrnu: začátek se mi nelíbil, prostřední část mi unikla, konec byl dobrý. Tím koncem myslím básně pana Kryla. I když podle mě nebyly vhodné k dané příležitosti, byl v nich kus pravdy.



Nakonec opět zdůrazňuji, že tento článek vyslovuje můj osobní názor. Rozhodli jsme se, poskytnout dva diametrálně odlišné pohledy na "Koncert Pepy Nose". O tom, jak se JohnNymu Pepan líbil, se dočtete v jeho článku.




Máte stejný názor jako já, nebo sdílíte spíše JohnNyho nadšení? Řekněte nám to! Stačí napsat do veřejného fóra, nebo na adresu redakce - thesaturn@seznam.cz.
...:::JohnNyho recenze:::...