Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Tak a je to tu zas, ale co vlastně?

Calibrum, 27. srpna 2003 | Pel-Mel

„Holá, holá, škola volá!“, tak tuhle větu nenávidí snad všichni školou povinní, ale právě to „povinní“, znamená, že vás vítám opět na Saturnu a po dvou měsících flákání to zas rozjedem ne? :-)

Ne, že bych byla tak netrpělivá studentka, ale na jednu stranu jsem byla zvědavá a na druhou stranu zaúkolováná zajít na náš ústav a zjistit, co se děje :-) Pan profesor Kučera si na mě udělal čas a vylíčil mi, co škola chystá.

Tak v první řadě stávka se zatím nekoná, je tu sice jistá šance, že do konce přípravného týdne bude jinak, ale nespoléhala bych na to. A dál… když se přiblížíte ke škole, první co vás uhodí do očí je nově natřené oplocení, taková krásně brčálově zelená barva, ale až ze Španělka …barvu věnovala škole jako sponzorský dar firma MADT

Jestliže se nenápadně doplazíte až k hlavnímu vchodu, nespadnete už do žádného štěrku, chodníky jsou hotové a moc pěkné, tohle pro naše nožičky zajistil Magistrát města Karviná( http://www.karvina.org/ ) a k tomu ještě přidal nový asfaltový koberec pro ulice Mládežnická a Mírová, takže nohy, kola, auta, těšte se! :-) Naše vedení ale nezůstalo pozadu a když vidělo tu pěknou přístupovou cestičku, nechalo vsadit nové dveře do hlavního vchodu, vypadají tak o 150% lépe než ty bývalé.

Pokud byste prošli těmito dveřmi, usmívaly by se na vás divadelní sedačky a nový odpočinkový prostor pro studentské hlavy plné vědomostí potřebující se vyvětrat… v půlce září v tomto nově upraveném vestibulu dokonce přibudou nové lichoběžníkové stoly a k nim 6+6 míst…viděla jsem obrázky :-) a proč vlastně ta nová zóna??? Pro školní rok 2003/2004 byl přijat počet studentů, který vyplní 5 tříd, což je moc místností, takže se muselo něco vymyslet, plány byly buď jednu třídu nechat rotovat bez „střechy nad hlavou“ a bez stálého útočiště ve SVÉ třídě, nebo přepažit prostor bývalého odpočinkového místa, aby tam mohla vyrůst nová třída… 12 lavic pro nejméně početnou třídu, což v této době je Oktáva B….čeká je tam nové osvětlení, tabule je objednána a je položeno linoleum…upřímně nejvíc jim budu závidět ten chládek v létě…

No a pokud si všimnete této změny, možná zpozorujete i vymalované chodby, vestibul a některé kabinety. V kabinetech se nám také vyskytnou 4 nové pracovní síly…neznám pohlaví, ale budou nás (m)učit JČ+D, Bi+ZSV, AJ a TV+Z + prof. Slowik na plný úvazek…nová krev :-)

<a href=\„obrazky/akat-v-plote.jpg\“ title=\„Fotka Akátu spadlého na plot\“><img src=\„obrazky/akat-v-plote-m.jpg\“ width=\„120\“ height=\„184\“ alt=\„Akát v plotě – zmenšenina (6K)\“ class=\„vpravo\“ />Za odborné asistence Johnyho přikládám dvě fotky, na jedné vidíte spadlý poslední akát, nejzdravější, jediný nechaný, ale nejspíš nám nesouzený.

<a href=\„obrazky/sat­ny-smeti.jpg\“ title=\„Smetí v šatnách, srpen 2003\“><img src=\„obrazky/satny-smeti-m.jpg\“ width=\„184\“ height=\„120\“ alt=\„Smetí v šatnách – zmenšenina (4K)\“ class=\„vpravo\“ />A tady na téhle je zachycen pěkný bordelíček…nebo-li co po sobě zanechali studenti a nevzali si domů na prázdniny…jako plesnivý chleba a další poklady…. No fuj! :-(

Takže se máme na co těšit, co zkoumat a koho objevovat, tak to chce jen překonat tu prázdninovou lenost a vypravit se 1. září na autobusy, na kola, či pěšmo a přijít si to prohlédnout.. Těším se na vás a Johnnymu děkuji za psychickou podporu v tvoření tohoto článku…musel mě do školy tahat pomalu párem volů :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.