Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Jak jsem hubnul, ale nezhubnul.

Balů, 4. prosince 2003 | Pel-Mel

Krmili dosyta, malého chlapečka,
doktoři spadli si, na toho drobečka.
Játra měl zkažená, mrkve až nad hlavu,
dali mu na měsíc dietní šatlavu.

K dietě jsem se paradoxně dostal kvůli autoškole. Na první pohled se zdá, že to spolu až tak nesouvisí, to jsem si myslel taky, ale něco na tom přeci jen bude. Moje dieta byla předepsaná doktorem, a abych se mohl přihlásit na \„kurz řízení automobilu\“, musel jsem pro potvrzení o zdravotní způsobilosti k lékaři. No a protože jsem u obvoďáka nebyl už pěkně dlouho, udělal mi zároveň preventivní prohlídku s odběrem krve. Jak na potvoru mám v krvi jaterní nález, který tam nemá co dělat a asi třikrát zvýšenou hladinu chlesterolu.
Takže jsem měsíc na dietě.

Taková lékařská dieta s sebou nese spostu naprostých hovadin, které mi říkají co jíst můžu a co nesmím. Například mám zakázáno jíst jídla moc kyselá, jako jsou třeby citrony, a moc sladká, jako třeba čokoláda. To už radši nemluvím o tucích, kterých se mám střežit jako čert kříže. Když to shrnu, nesmím prakticky nic, protože téměř všechno obsahuje něco tuků a sacharidů.
Musím si teda udělat pořádné výběrové řízení, ale opravdové, ne takové jako naše vláda. Teď když chodím po Tescu si bohužel říkám : \„To nesmíš, tohle taky ne, Ježiš na tatarku se vůbec nedívej!\“. Jediná pozitivní věc na celé té úmorné dietě je, že aspoň zhubnu a budu dobře vidět. To protože z výběrového řízení vyšla nejlépe mrkev.

Ano, mrkev, ta podlouhlá oranžová kořenová zelenina. Mrkev na snídani, mrkev s kouskem salámu a rohlíkem k obědu, mrkev na večeři…
Všude kam se podívám vidím co? No mrkev. Dokonce i záchodová mísa se s přibývajícími kily mrkve stala oranžovější (bez legrace!). Sem tam nějaké to jablko, občas pár banánů, hodně jogurtů se známým objemem tuku 0,1%, ale pořád hlad! Už se nemůžu dočkat na den, kdy se konečně pořádně \„přežeru\“. Začal jsem si kousat i nehty, jaký jsem měl hlad.

Časem jsem se dopracoval až ke \„dni D\“. Ještě musím zajít znova do špitálu, kde mi řeknou, že jsem samozřejmě v pohodě, a že jsem zdravý jako rybka.
Jenže doma mě čekal \„šok váhou\“. Nezhubnul jsem ani kilo!! Měla tahle dieta vůbec smysl? Možná ano, snížl se mi cholesterol a vyléčila se mi játra, ale měsíc o mrkvi a vodě se na hmotnosti neprojevil naprosto nijak. Jen je mi zle, když vidím mrkev. A lépe stejně nevidím, ba naopak hůř. Místo hranolků totiz na talíři vidím mrkvičky!

Pokud potřebujete spravit zrak, doporučuji, ale pokud takhle chcete zhubnout, dejte si radši studenou sprchu. Efekt bude stejný…


Některé události a informace jsou smyšlené, jiné se zase téměř shodují se skutečností

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.