Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, zítra Jaroslav.

Povzdech studentský

Johnny, 6. prosince 2003 | Studentská

Budu si stýskat. Na školu. To na tom asi jsem hodně špatně, co? Do konce studia na našem gymplu mi zbývají už jen měsíce. Kolik přesně, se sám bojím spočítat. Jo, pět! Co mi bude chybět, vím už teď.

Matematika byla fajn, informatika taky. V němčině jsme si početli literaturu, od Friedricha Schillera. Angličtina – pro dnešek nějaká gramatika, jak umět mluvit. Často s někým mluvím na internetu v angličtině, zase na tom budu o něco lépe. Po cizích zemích alespoň v myšlenkách v Zeměpise a pak dějem strhující čeština. Stačí vidět vše v souvislostech, třebaže společensko-politických, a hned se probouzí touha po vědění dalšího. A někdy příště si dáme zase nejinteligentnější lidi v našich dějinách – filosofy v <abbr title=\„Základy společenských věd\“>ZSV. Zvoní. Po chodbě je nebezpečné jít, hrozí srážky s rychle se pohybujícími primány. Už nemám fyziku ani chemii. Achjo. Ale mám dějepis. Nijak zvlášť ho nemusím, ale chci vědět, jak se co mělo a proč jsem teď tady a mám se, tak jak se mám.

A za rok? Jen informatika a matematika. Čísla, počítače. Teda doufám, že aspoň tohle, že neskončím někde, kde vůbec nechci.

Docela rád bych těhle několik měsíců chodil na přednášky. Ale na naši školu. Chybí mi možnost vyslechnout něco z oboru psychologie, ze světových dějin, biologie, fyziky…

Jídlo v bufetě dneska bylo malé a drahé, oběd se zase nedal jíst…

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.