Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, zítra Jaroslav.

Rada – co bylo, je a bude

Majk, 28. září 2002 | Studentská

…aneb Studentská rada – minulost, přítomnost i budoucnost.



Jak už to tak bývá, měsíc se sešel s měsícem a ač se to zdá, nebo ne, Rada na gymlu funguje už něco málo přes půl roku. Pro informace jsem šel rovnou na nejvyšší místa: za zakladatelem Studentské rady a jejím duchovním vůdcem…René Król a odpovědi na otázky, jaké tu ještě nebyly:…


Kde jsi vlastně přišel na myšlenku založení organizace jako je Studentská rada?

V Podkově.


Eeeh…cože? Já myslel, že jsi to převzal od svého bratra, který tady kdysi taky chodil…

Ne, prostě jsem jen seděl ještě s jedním kámošem a najednou mně to napadlo…Původně jsem si to představoval jako nějakou obdobu senátu, jenž bude bránit práva studentů a doufám, že Rada v budoucnu do této fáze zdárně dospěje.


Dobrá, sice s problémy, ale fungujete už od ledna tohoto roku, jak by jsi to období zhodnotil…řekněme jaký je podle tebe největší pád a největší úspěch v dosavadním konání Rady?

Nevím…na to se nedá odpovědět. Je to zatím příliš krátká doba, za kterou se toho zas až tak moc nestalo.


Ale tak René, nevytáčej se jako naši politici. Já myslím, že Rada už lecos dokázala, tak co je podle tebe jejím největším úspěchem a naopak?

Rozhodně největší pozitivum je fakt, že nás akceptuje vedení školy a je ochotno nám alespoň minimálně naslouchat. Prostě je příjemné, že se navzájem respektujeme, a že někdo má zájem na tom, aby rada existovala a měla na škole své místo.


A co plány do budoucna?

Jednoduše – spokojenost studentů…tak si to představuju už od počátku…ale bohužel sám vím, že to je nesplnitelné předsevzetí.


Jaký je tvůj pocit z posledního pohovoru u ředitele?

No, bylo to sice fajn, pěkně si popovídat, vyměnit si své názory, řešit různé problémy a debatovat o školním řádu, ale s tím bohužel nikdo nic neudělá – ty *** pokyny a směrnice z MŠMTV …:(


Už tě nebudu dlouho zdržovat. Jak jsi ty osobně spokojen s chodem Rady? Co by si změnil? Má Rada budoucnost?

Nevím, vážně těžká otázka – ber to tak, že nastoupila nová generace studentů a co nejdřív mají být zvoleni noví zástupci z jejich řad, takže to bude taky v jejich rukou. Ono všechno má dvě strany. I Rada má tu dobrou a tu zlou a vše záleží jen a jen na přístupu studentů…jenže ti na to bohužel kašlou…:(


Tak jo, díky a hodně štěstí

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.