Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

2. schůze Studentské rady

Gadžo, 4. října 2002 | Studentská

Přišlo málo lidí, celkem nic se neřešilo. Diskusi jsem musel po odchodu předsedy vést já, ale ani to nemění nic na tom, že 2. schůze byla celkem o ničem.



Dostavili se zástupci pouze 5 (!!!) tříd. Počet diváků byl tentokrát výrazně vyšší, než počet zvolených zástupců.

Nejprve došlo ke zvolení výkonného výboru. Ten má být pětičlenný, takže se do něj dostali všichni, co byli přítomni a měli hlasovací mandát za svou třídu.

Členové výkonného výboru Studentské rady Gymnázia v Karviné:
VII.A – René Król
VII.B – <a href=\„mailto:gadzo@email.cz\“ title=\„Pošli mejla\“>Tomáš Gawron
1.A  – Lenka Hudečková
1.B  – Michal Ledwóň
IV.A  – Jiří Tomala

Pak proběhla \„volba\“ předsedy a místopředsedy. Staronovým předsedou je René Król, funkci místopředsedy SR jsem získal <a href=\„mailto:gadzo@email.cz\“ title=\„Pošli mejla Gadžovi\“>já.

I přesto, že už bylo vybráno, na co půjdeme do kina, má Rada možnost toto rozhodnutí změnit. Došlo k bouřlivé diskusi na téma kulturní program. Nakonec jsme předběžně odhlasovali film Shreck s tím, že finální rozhodnutí svých tříd zástupci oznámí předsedovi ve středu. Možnost zasáhnout do rozhodovacího procesu tedy dostanou i ty třídy, jejichž vyslanci se v pátek nedostavili.

Každopádně v době přijímacích zkoušek a maturit proběhne místo vyučování náhradní program. Minimálně jednou půjdeme do kina, na druhý termín se pokusíme udělat něco v areálu školy, zřejmě akci a lá Platinový páv. Pokud máte nějaké nápady či návrhy, tak nám je napište, nebo je přijďte sdělit přímo na příští schůzi Rady.

Další problém pochází ze záchodků v přístavbě. Na pánech je neutáhnutý sifon pisoáru, takže z něj pořád na podlahu teče voda, vlastně nejen voda… Ze tří toaletních mís na dámských záchodcích vždy vyteče část toho, co do nich dívky tak pracně vloží :o) Teče to všude po podlaze (FUJ!, naštěstí nemám osobní zkušenost…). To není dobrá vizitka, zvlášť pokud vezmu v úvahu, že v přístavbě sídlí cca 45 prvaček. Holky nedejte na první dojem! V technice WC se nevyznám, ale myslím si, že by provizorní oprava nestála víc než 50 kč, pokud by se použilo třeba lepidlo na akvária.

Pak jsem položil otázku, jestli jsou nějaké problémy s vyučujícími. Zástupce nováčkovské třídy řekl: \„Xxx (kantor, pozn. red.) nadává do pitomých krav.\“ Bohužel odmítl upřesnit, komu bylo nadáváno, či zda-li by adresáti měli dost odvahy a nepopřeli to. Nejsou poškození – nejsou žalobci. Bez ostrých loktů si člověk nic nevydobyde…

Pokud si vzhledem k předchozímu odstavci říkáte: \„Nic nového pod sluncem.\“, pak k tomu jen dodávám, že vaše pasivita má na této skutečnosti výrazný podíl. Záleží jen na vás, jestli se s tím bude něco dělat, nebo ne.

Nakonec mohu oznámit, že jsem aktualizoval seznam zástupců tříd v SR.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.