Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Finance školy

Gadžo, 8. října 2002 | Studentská

Finance školy a na nich závislé projekty jsou stálým problémem, který se zřejmě nevyhýbá žádné české státní škole. Jedním z odložených projektů je multifunkční hřiště, místo nějž zřejmě vyroste nové parkoviště.

Převod jídelny bude vyžadovat nemalé investice. Kromě toho dojde k navýšení mzdového limitu v souvislosti s převzetím 6 zaměstnankyň jídelny.

Škola má měsíční limit přibližně 1 milion korun. Z této částky jsoui hrazeny platy a provozní náklady. Z provozních nákladů je nejvyšší topení, za které se v zimních měsících platí 66 tisíc korun (v závislosti na počasí). Ideální výše prostředků by byla 1,4 milionu. Ty ale bohužel jen tak nedostaneme.

Vzhledem k nemalému zvýšení nákladů kvůli převodu jídelny sem na kontrolu přijede Dr. Venigerová. Tato paní má, jakožto bývalá učitelka a bývalá šéfka České školní inspekce, nemalé zkušenosti se školstvím a jeho problémy.

Kdysi jsme vás informovali mimojiné o plánech na postavení tenisových kurtů. S tím se počítalo i při úpravách školního pozemku. Bohužel takové pěkné multifunkční hřiště s kvalitním povrchem stojí 1,5 milionu korun, takže zatím je jeho výstavba pouze ve snové fázi, stejně jako multimediální knihovna na půdě, nebo tunel spojující školu s přístavbou. Na místo kurtů dojde při přeplnění kapacity současného parkoviště (které vlastně ani oficiálně není parkovištěm, jen školním dvorem, na kterém jsou namalovány žluté čáry :) k postavení, či spíše vyznačení druhého parkoviště v prostoru \„vany\“. Náklady budou minimální – dojde pouze k ohraničení trubkami a řetězy (tak, jak to vídáme před některými paneláky). Kdyby bylo špatné počasí, vznikla by z parkoviště rozsáhlá blátivá břečka, a proto dojde ke zpevnění povrchu. Za snahou snížení nákladů bude povrch utvořen vysypáním strusky.

Beachvolleyballové hřiště bylo dosypáno čerstvým pískem a zakryto plachtou. Ač se to zdá neuvěřitelné, i taková \„maličkost\“ byla možná jen díky získání finančního grantu od společnosti SME.

Dalším jmenováníhodným sponzorem je společnost SSKA, která se podílela na vybudování sprch (škola zaplatila \„jen\“ 200 000 kč, přičemž v roce 2003 jsou rozloženy splátky za celkem 66 000 kč), a která výrazně pomůže i při přestavbě kuchyně.

Za poskytnutí informací děkuji p. Bajnarovi.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.