Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav.

Kdo by nechtěl být slavný?

Hajunka, 10. prosince 2003 | Studentská

Je tady super výzva pro každého, kdo má aspoň trošku literárního nadání a nebojí se s kůží na trh! Jedná se o zbrusu nový projekt…kde se můžete stát nejen autorem, ale dokonce se můžete taky objevit jako herec! Nezní to lákavě? Kdo je dostatečně průbojný, poštěstilo se mu získat v životě nějaký zajímavý, veselý a neuvěřitelný zážitek, ať neváhá a podělí se o něj s ostatními.

Tuhle možnost vypustil mezi „prostý lid“ známý karvinský řezbář a člověk činný ve společenském životě, Stanislav Filip. Ptáte se, jak bude celá akce vypadat? Vaše výplody budou zpracovány do podoby barevného fotopříběhu (něco jako komix) ze studentského prostředí. Tudíž ideální pro sebranku z gymplu! (Myslím, že Standa ví, proč se obrací zrovna na nás…)

Při diskusi nad nejefektivnějšími možnostmi prorazit na trhu, dospěl jeden pan producent k závěru, že hodně záleží na rychlosti s jakou se projekt rozběhne. (No jasně, přece by tuhle zajímavou myšlenku moh‘ někdo vyfouknout!) Jde tudíž především o to, rychle se rozhodnout, jestli do toho jít nebo ne. A taky zvážit, zda v případě úspěchu dokážete vytrvat a pokračovat v psaní třeba i dalších pět let. To není výhrůžka to je spíš skvělá nabídka, jak si udělat jméno! Budoucím novinářům a lidem se zájmem o kulturu vůbec může komix pomoci „udělat si jméno“ a navíc je pravděpodobné, že z toho kápnou i nějaké peníze. To ovšem není záležitost zcela jistá – to zhodnotí nakladatelství sa­mo.

Z uchazečů porota vybere přibližně 15 – 20 vítězných prací. Když budete dodávat svůj příběh, nebo příběhy, nemusí to být zrovna román, stačí hlavní body (nejspíš se do toho pustí i dramatik). Příhod můžete dodávat, kolik budete chtít a i nadále do budoucna.

A jak se přihlásit? Vzít si čistý papír, na něj opsat níže uvedené údaje (tzn. jakýsi dotazník), přiložit jednu fotku z poslední doby a vlastní příběh, a nakonec…co nejrychleji odevzdat. Vaše práce bude sbírat pan prof. Studzinski. Velmi to spěchá, do 14 dní musíte příběhy odevzdat! A to je asi tak vsio.

Na papír uveďte: JMÉNO, ROČNÍK, POPIS POSTAVY, ZÁJMY, POVAHOVÉ RYSY, BYDLIŠTĚ a KONTAKT.

Držím Vám palce… vzhůru ke slávě!

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.