Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Česko hledá SuperStar!

BaBetka, 23. dubna 2005 | Kultura

Napsala jsem článek o „SuperStar!“. Byl uhlazený, nekonfliktní, fajn. Ale cítila jsem, že mu něco chybí — takže jsem se to rozhodla vzít z úplně jiné strany. To, co budete číst, je pouze můj subjektivní názor na věc. Můžete souhlasit, nemusíte.

Česko hledá SuperStar! je jistě pro valnou většinu z vás pojmem dobře známým, takže si myslím, že netřeba zdlouhavě seznamovat s historií, pravidly apod.. Názory na naši nejúspěšnější reality show se různí, a přesto téměř nikdo neodolá a zas a opět usedá před obrazovky svých televizorů a neváhá nadávat, chválit a kritizovat. Proto si dovolím zhodnotit soutěž i já, a pokud se vám bude zdát kritiky přespříliš, vězte, že je to z toho důvodu, že chvála nikoho až tak moc nezajímá :-).

Mým number1 je osůbka jménem Gába Al Dhábba. Je zvláštním způsobem neokoukaná, životem otrkaná a zároveň stydlivá. Číča mající tisíce podob, která dokáže překvapit, vyzařující něco neotřelého.
Kdo mne příjemně překvapil je Klára Zaňková. Od začátku jsem tvrdila, že poletí jako první, ale jak hluboce jsem se mýlila! Je naprosto vyrovnaná, „tiše inteligentní“, ale když začne zpívat… Páni! Anděl s ďáblem v těle.
Míša Nosková je někdo, kdo mi neuvěřitelně hýbe žlučí. Nemůžu si pomoct, ale tuhle holku nesnesu. To její věčné dojetí, brr! A přitom té své oblíbené Shakiře nesahá ani po kotníky.
O kom si nejsem jistá, jak si u mě vlastně stojí, je Ali Amiri. Něco na něm sice je, ale na můj vkus až moc přesládlého. Navíc pohled na něj ve mně evokuje obrázek Araba v Bizonu, což mu jeho preference nikterak nezvyšuje.
Michal Hudček, Vlasta Horváth a Petr Bende jsou chlápci, kteří ve mně nevyvolávají pražádné emoce. Oni prostě jsou. Nezpívají špatně, ale nejsou to osobnosti, které by mne dostaly. Milí hoši, kteří chodí k babičce na nedělní obědy a dvakrát si přidají.
Asi největší diskuze vzbuzuje Michael Foret. Sladký rozmazlený hošánek, který nevynechá příležitost, aby nepomrkával do kamery, nekrčil čelíčko, nemával a neposílal pusinky dvanáctiletým šílícím fanynkám–nanynkám. Bezpochyby rozená hvězda. Dle mého, nechutný slizoun!
Kontroverzní Filip Jankovič. Filip je zase moje slabůstka :-). Je tak ošklivý, až je krásný, šoumen, geniálně svůj. Sním o tom, že si spolu jednou zatančíme, a tak… Složení poroty je rovněž zajímavé: úlisný Soukup, nakynutá Osvaldová kritizující nakynutost druhých, rozkošný Klezla s „papundeklovými“ svetříky a kloboučník Horáček se svou typicky křivou kravatou.

Ze spousty stran slyším ostrou kritiku spadající na hlavy moderátorů. Ani já chválit nebudu. Nemůžu říct, že by mi vadili, Laďku Něrgešovou ještě přežiju, ale Petr Holík? Nemůžu si pomoct, ale vypadá s prominutím jako čtyřprocentní vosková figurína. Jejich moderování je nemastné–neslané, i když se to snaží po celý čas přenosů zachraňovat. Ne ne, tady tvůrci show malinko přestřelili.

Suma sumárum, z mého článku by mohlo vyplývat, že mne SuperStar u srdce nechytla, což pravda není. Prostě se jen držím typické českého hesla, která hlásá: Kritizovat, kritizovat a zase kritizovat! Ale varovala jsem vás předem :-).

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.