Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Odveta za hokej se profesorům povedla

NordiQ, 2. května 2005 | Studentská

Slušně zaplněné fotbalové hřiště Na Bažantnici sledovalo tradiční fotbalové setkání maturantů a profesorů. Kantoři, posíleni učiteli z jiných škol, měli maturantům co vracet. Prohráli s nimi totiž v lednu poprvé v historii hokejové utkání, a nemohli tak připustit další porážku, rovněž však maturanti měli obrovskou motivaci vyhrát. Kdyby se jim to podařilo, stali by se prvními v dějinách našeho ústavu, kteří by porazili profesory v hokeji i kopané.

Maturanti v červených dresech vstoupili do utkání odvážně a hned v první minutě si vytvořil obrovskou šanci Czyž, ale z šestnáctky přestřelil. Profesoři v modrém udeřili vzápětí. Míč se dostal k osamocenému Klosovi a ten nezaváhal a svou šanci stoprocentně využil – 1:0. <img class=\„vlevo\“ src=\„obrazky/2005–04-fotbal-1.jpg\“ width=\„192\“ height=\„144\“ alt=\„Fotografie ze zápasu #1\“ /> Maturanti spoléhající především na rychlé brejky se však rychle oklepali, a v páté minutě po nádherné, kolmé přihrávce za obranu vyrovnal střelou kolem padajícího Bajnara Nosek.
Ve dvanácté minutě měli maturanti šanci výsledek otočit, ale Czyž svou šanci nevyužil a z následného protiútoku přišel trest v podobě gólu Kresače.
Než se stačili maturanti vzpamatovat, přidali profesoři třetí gól z nádherného halfvoleje a brankář Doucha se marně natahoval po míči mířícím do šibenice.
<img class=\„vpravo\“ src=\„obrazky/2005–04-fotbal-2.jpg\“ width=\„192\“ height=\„144\“ alt=\„Fotografie ze zápasu #2\“ /> V osmnácté minutě pak společně utekli Barczok a Jelínek a druhý jmenovaný proměnil přihrávku před prázdnou bránu ve čtvrtý gól pedagogů. V jednadvacáté minutě vrátil naději na stranu červených Piskorz, když využil přihrávku Ruisla ve vápna a trefil se přesně k tyči.
Ve čtyřiadvacáté minutě získali maturanti výhodu rohového kopu. Míč však skončil v autu, a maturanti měli co dělat, aby neinkasovali z rychlého protiútoku popáté. Nutno ovšem dodat, že jim k tomu výraznou měrou pomohl rozhodčí Poledník, známý i z naší nejvyšší soutěže, když nechal bez povšimnutí faul na Kresače v pokutovém území. O sedm minut později už ovšem takové štěstí neměli. Szotkowski centrem z poloviny hřiště přesně našel Kresače, který obratem poslal balon na Jelínka, a ten bez problému zakončil – 5:2.
<img class=\„vpravo\“ src=\„obrazky/2005–04-fotbal-3.jpg\“ width=\„192\“ height=\„144\“ alt=\„Fotografie ze zápasu #3\“ /> Ve dvaatřicáté minutě se snažil vymodlit svým pádem Kresač pokutový kop, což se mu však nepovedlo, k míči se tak dostali studenti. Sturc našel v pokutovém území Czyže, který nádherně přeloboval vybíhajícího Bajnara a určil tak konečný stav prvního poločasu, který trval na rozdíl od druhého pětačtyřiceti­minutového jen třicet pět minut.

<img class=\„vlevo\“ src=\„obrazky/2005–04-fotbal-4.jpg\“ width=\„192\“ height=\„144\“ alt=\„Fotografie ze zápasu #4\“ /> Do druhého poločasu vstoupili lépe kantoři. Ve 37. minutě nacentroval míč do vápna výborně Klos, ale brankář Doucha si pro míč došel. O tři minuty později Bajnar jen vyrazil střelu Czyže a maturanti tak opět zahrávali rohový kop, ale stejně jako v prvním případě ho nedokázali zužitkovat.
V následujících chvílích pak drželi profesory zavřené na jejich polovině, ale nedokázali svůj tlak přetavit v branku. A tak přišel trest podle známého hesla nedáš, dostaneš. Ve čtyřiatřicáté minutě učitelům zvýšil Barczok po útěku Kresače na 6:3 a po této brance začali odcházet první skupinky diváků s tušením debaklu červeného družstva.
Profesoři pak měli vytrvalý tlak a na několik minut nepustili studenty vůbec k míči. V osmačtyřicáté minutě sice utekl Czyž, avšak svou šanci opět nevyužil. V 51. minutě pak Kresač znovu skóroval po přihrávce Klose před odkrytou bránu a vypadalo to na velkou exhibici profesorů.
V třiapadesáté minutě nastal totální kolaps obrany maturantů, když se ve výborné pozici objevil v malém čtverci jeden z učitelů, ale jeho hlavičku naštěstí Doucha chytil. Od tohoto momentu začali maturanti opět hrát, i díky skvělé podpoře hrstky věrných fanoušků, kteří neúnavně po celý zápas skandovali. V 55. minutě unikl Ruisl, ale Kresač ho čistě ozbrojil. O dvě minuty později jen těsně nevymetla Czyžova točená střela pavučinu branky. V 57. minutě vnikl na hrací plochu k velkému pobavení publika pes, aniž by si toho kdokoliv z aktérů zápasu všiml a to se pak opakovalo několikrát. V následující minutě se před brankářem objevil ve stoprocentní šanci Brodňan, ale trestuhodně ji zahodil. Hra pak byla na pár minut přerušena kvůli křeči jednoho z maturantů.
<img class=\„vpravo\“ src=\„obrazky/2005–04-fotbal-5.jpg\“ width=\„192\“ height=\„144\“ alt=\„Fotografie ze zápasu #5\“ /> Festival zahozených šancí studentů pokračoval v 62. minutě, kdy se své možnosti skórovat zalekl Wojnar. V 64. minutě trefil asi nejlepší hráč profesorů Jelínek parádní střelou jen břevno. V osmašedesáté minutě pak Bajnar neudržel míč a jen se štěstím neinkasoval z dorážek dotírajících maturantů. Po celý zápas příliš nehlídaný Jelínek pak mohl přidat další gól, ale z velkého čtverce netrefil bránu. V 72. minutě se štěstí konečně otočilo směrem k maturantům, když po přetáhnutém rohovém kopu Czyže skóroval Brodňan. O čtyři minuty později využil Czyž brejkovou situaci a snížil na rozdíl dvou branek a rozdmýchal naději maturantů alespoň na remízu. Okamžitě po rozehrání ji však nechal definitvně uhasnou Kresač svým třetím gólem a uzavřel tak skóre zápasu.

Maturanti tak ani letos nezískali cenný double, ale zaslouží si rozhodně pochvalu za to, že za velmi nepříznivého stavu utkání nezabalili a dokázali výsledek alespoň zkorigovat. Nám ostatním nezbývá než věřit, že se příští rok už profesorům vyhrát nepodaří.

Profesoři – Maturanti 8:5 (5:3)


Branky: 2. Klos, 13. Kresač, 14. No.10, 18. Jelínek, 31. Jelínek, 43. Barczok, 51. Kresač, 77. Kresač – 5. Nosek, 21. Piskorz, 33. Czyž, 72. Brodňan, 76. Czyž.
Rozhodčí: Poledník. Diváků: Víc než obvykle.
Maturanti: Doucha – Lička, Čada, Beran, Andrašík, Czyz, Piskorz, Sommer, Ruisl, Nosek, Ochodek, Wojnar, Pala, Dodek, Kucharczyk, Brodňan. Trenér: Vrba
Profesoři: Bajnar – Klupa, Kučera, Jelínek, Kresač, Pieczonka, Szotkowski, Parchanski, Barczok, Karas, Kuchenko, Bizor, Kračmar, Klos.

NordiQ (foto Kuba Podlesný)

Korektury a zařazení článku: Cr

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.