Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav.

Piercing

Katty, 20. května 2005 | Pel-Mel

O tetování jste se už něco mohli dozvědět z mého předešlého článku, tentokrát jsem se ale zaměřila na jinou formu zdobeni těla a to piercing. Zajímalo by vás, jak dlouho se piercing hojí? Na co si máte dát pozor? Nebo co si o něm myslí někteří z našich profesorů? Tak čtěte!

Piercing je zdobení těla různými náušnicemi a ozdobami, které je v dnešní době velice módní. Byl tady dokonce dřív než tetování. Narozdíl od něj se dá vždy lehce a bezbolestně odstranit prostým vytáhnutím, a dírka, která po něm zbude, sama často během několika měsíců zaroste.Takže se nemusíte bát, že vám po něm zbydou nějaké nevzhledné jizvičky. Nemusíte se bát ani bolesti ,kterou by vám toto ozdobení si svého těla mohlo způsobit. Jestli snesete píchnutí injekční jehlou u lékaře, pak je piercing úplná brnkačka. Sama jsem si to se svou kamarádkou vyzkoušela :-). Jediné čeho se můžete opravdu bát je to, že vám vytvořená dírka může začít hnisat. Třeba v uchu to není žádný problém (do uší si přidělavají dírky některé holky i na záchodě), ale v intimnějších částech už ano. Proto by jste si už dopředu měli ověřit salón, ve kterém si piercing necháte udělat. Stačí se do něj zajít podívat a trochu omrknout vybavení. Nebo se zeptat některého z kamarádů, který už piercing má a ten vám určitě rád poradí. Pokud si hodláte už dopředu koupit nějakou ozdobu, tak bych vás od toho chtěla trochu odradit. Ozdoba, kterou si totiž necháte dát v salónu se předem tak půl hodiny dezinfikuje. A to hodně pomáhá předcházet zánětům. Nejlépe tělo snáši ozdoby z chirurgické oceli. Co by jste si měli zapamatovat je, že se té vaší ozdůbky nesmíte dotýkat umazanýma rukama!! To by jste si zadělali na opravdu velký problém. V každém salónu jsou vás povinni na všechna rizika upozornit a v některých vám dokonce poradí jak se o piercing v době hojení starat. Různé části těla se různě hojí ,takže tady vám pro zajímavost vkládám přehled nejčastějších mist, do kterých si lidé nechávají piercing dělat a dobu jeho hojení.

uši – 1 až 2 týdny

bradavky – 3 až 8 měsíců

okolí rtů – 6 až 9 týdnů

obočí – 7 až 9 týdnů

pupík – 1 až 10 měsíců

jazyk – 2 až 3 týdny

Mnoho lidí piercing odsuzuje a bere ho jako něco pobuřujícího, tak se k tomu stavela i má máma ale marně :-) Určitě by vás zajímalo co si o něm myslí někteří z našich profesorů tak tady jsou jejich názory:

Bochenková:Já bych si své tělo děrovat nedala. Když se vám to líbí, tak mi to nevadí, ale myslím si, že co na těle nenaroste, to by tam nemělo být.Obdivuju, jak se někteří můžou vůbec s piercingem v ústech najíst. 

Klupa:U holek se mi piercing líbí na bříšku, ale musí být pěkně vypracované. Nechápu ho však v jazyku, obočí a o jiných částech ani nemluvím. U chlapů se mi percing nelíbí. 

Letalová:Nelíbí se mi to. Ale určitě podle toho nesoudím člověka . Myslím si, že to není moc zdravé 

Robotková: Nelíbí se mi to, a myslím si o tom své. Jsem ráda, že si to ani jedna z mých dcer nenechala udělat. 

Jarzynová:Mě to nevadí. Sama bych si to ale udělat nedala. No, a když vidím, že to má někdo ve rtu, tak si říkám, že ho to musí asi bolet.

Duda:Kdyby s tím přišli mé děti, tak bych byl moc zklamaný. 

Letochová:Mé pocity jsou smíšené. Je to jen takový módní výstřelek. Kdyby s tím přišla má dcera, tak jde z domu :-)

Šajtarová:PIER­CING NO! Je prokázáno, že z něj mohou být zdravotní problémy. Znám jen jeden piercing za život, a to jsou náušnice. 

A co si o piercingu myslíte vy? Láká vás? Chcete to zkusit? To vše už závisí jen na vás.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.