Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, zítra Jaroslav.

Novoroční zrní

Scotfi, 1. ledna 2007 | Pel-Mel

Nejspíše v každém časopise vám hned v úvodníku budou přát všechno nejlepší do nového roku. A i přestože Saturn žádné úvodníky nemá, ani tady se tomu nevyhnete. (To jste rádi, že? :-) )

Tedy, vážení pravidelní (i nepravidelní) čtenáři, profesoři a studenti, dovolte mi, abych vám jménem celé naší redakce popřál do nadcházejícího roku hodně zdraví, lásky, radosti, optimismu, pohody a úspěchů, ať už ve škole, či v osobním životě. A těm z nás, co jsou na gymnáziu rokem posledním, hlavně pevné nervy u maturity a přijímacích zkoušek na vysoké školy; nechť to všechno dopadne co nejlépe.

Mimochodem, od dnešního dne jsou Bulharsko a Rumunsko novými členy Evropské Unie. A Slovinsko, jako první (a asi na několik let i jako jediná) z postkomunis­tických zemí, začalo platit Eurem. V naší zemi je mezitím přijetí jak společné evropské měny, tak hlavně nezbytných reforem, stále v nedohlednu. Říká se, že je to katastrofa, a ano, je. Avšak není se čemu divit, když se námi zvolení politici už sedm měsíců nejsou schopni domluvit. Ale nestěžujme si, protože jak v dnešním novoročním projevu řekl prezident Václav Klaus: „Každá země má jen takové politiky, jaké si zaslouží.“
Poté, co jsem dnes v jednu v noci společně s jedním sousedem hasil popelnice, které zábavní pyrotechnikou zapálila parta vytlemených ožralých teenegarů, nemůžu jinak než s výrokem výše souhlasit.
Proto, zamysleme se nad tím, jak se chováme (k sobě i ostatním), jací jsme a kam směřujeme. Počátek roku může být ideální příležitostí, jak mnohé věci změnit, nebo se nad nimi alespoň zamyslet.


V únavě přináší odpočínek, ve znechucení vrací odvahu, ve smutku je útěchou a pro každou bolest je přirozeným lékem.
:-) …

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.