Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, zítra Jiří.

Dvakrát druzí

Scotfi, 27. března 2007 | Studentská

Opětovně se prokázalo, že naše gymnázium vyniká nejenom studijními, nýbrž i sportovními úspěchy.

V úterý 20.3. se na Gymnáziu v Orlové konal středoškolský turnaj v odbíjené dívčích týmů. A nechyběl ani ten náš. Pod vedením paní profesorky Divišové se turnaje zůčasnily Daniela Kociánová, Lucie Zarembová, Verča Lišoková, Pavlína Sembolová, Katka Lančová, Zuzka Strnadlová, Zuzka Šiřinová a Katka Sedláková. A podaly výborný výkon.

Turnaje se zůčasnilo šest týmů, hrálo se ve dvou skupinách „každý s každým“ na dva sety, přičemž postupovaly první dva. Naše holčiny svou roli zvládly na výbornou, a jak tým z Máje, tak ze střední školy v Bohumíně s přehledem porazily dva nula na sety a z prvního místa postoupily ze skupiny. V semifinále pak hrály s Havířovem po vyčerpávajícím souboji 1:1 na sety, a díky lepšímu bodovému skóre opět postoupily. Vyčerpávající a strhující podívanou nabízející bylo i finálové utkání, kdy se naše děvčata setkaly s týmem orlovského gymnázia. I přes statečnou snahu nakonec bohužel oba sety prohrály a odvezly si tak domů velmi pěkné a zasloužené druhé místo. Holky, osobně vám velmi gratuluju a děkuju za kvalitní reprezentaci toho našeho ústavu. ;-)


Turnaj v odbíjené – jehož pořadatelem bylo opět orlovské gymnázium – se konal i v pátek 23.3., kdy se utkalo (shodou okolností opět) šest chlapeckých týmů. Nemohli jsme chybět ani zde. Pod vedením pana profesora Robotky do turnaje nastoupili Roman Figurny, Marián Mynář, Josef Diviš, Michal Kovalovský, Ríša Andrášik, Marek Chlebik, Pavel Pluhař, Tomáš Martínek a Tomáš Kudela. Krom nás se turnaje dále zůčasnily SPŠE Havířov, SOU Havířov, gymnázium z polského Těšína, bohumínské gymnázium a gymnázium z Orlové.

Opět se hrálo ve dvou skupinách stylem „každý s každým“, opět na dva vítězné sety. Již v prvním zápase proti SOU Havířov naši hoši ukázali své kvality a jednoznačným výsledkem vyhráli dva nula na sety. Ve druhém zápase proti orlovskému gymnáziu se našim již dařilo o něco méně a ve velmi vyrovnaném souboji nakonec podlehli nula dva. Ze skupiny tak postoupili z druhého místa. V semifinále však již opět zcela excelovali, perfektně ovládali hru v poli, Marek ničil soupeřův příjem silně točivým podáním, Ríšovi se na přihrávce dařilo a dařilo se nám i z následných smečů perfektně zakončovat. Ostatně smeče byly naší silnou zbraní, dařilo se všem a zvláště proti Michalovi soupeřovy bloky neměly šanci. Našim se však bloky dařily skvěle, a tak se nám spoustu míčů dařilo zadržet již na síti. Gymnázium v Bohumíně jsme porazili opět jednoznačně dva nula na sety.

Naším finálovým soupeřem se stala SPŠE v Havířově, která ve velmi vyrovnaném utkání porazila orlovské gymnázium. Mnozí si mysleli, že je rozhodnuto, předpokládali, že nás Havířovští naprosto smetou – přece jenom v týmu měli hned několik hráčů, kteří volejbal hrávají na vrcholné (závodní) úrovni. Nejspíše tak málokdo očekával, že se strhne tak vyčerpávající a skvělá bitva. Naši se totiž rozhodli „neprodat svou kůži lacino“ a do zápasu šli s nadšením a naplno hned od začátku. Tým SPŠE nás naopak nejspíše trochu podcenil a než vůbec stačili zjistit, co se vlastně děje, tak prohrávali o několik bodů. Proto si musili vzít time už na počátku prvního setu. Tehdy pan Robotka našim mohl říci jen: „Kluci já vám nemám co říct, vydechněte si a pokračujte tak jak doteď.“ A pokračovali, opět předváděli báječnou hru, skutečně hráli až na vrcholu svých možností a sil.

Díky tomu se jim podařilo první set vyhrát 25:21. Ve druhém setu těžká, vyrovnaná a napínavá bitva pokračovala – pouze s opačným výsledkem. Tentokráte bohužel vyhráli poměrem 25:21 Havířovští. Rozhodnout měl třetí set, který se hrál pouze do patnácti. A zde již našim z pochopitelných příčin začaly docházet síly, i přesto však srdnatě bojovali až do konce. Do konce, který znamenal druhé místo – třetí set proti nezastavitelně skvěle hrajícímu soupeřovi prohráli 15:11.

I zde však nezbývá než gratulovat. Předvedli vynikající a mimořádné výkony, ukázali, že dokážou bojovat i proti (alespoň „papírově“) daleko silnějšímu soupeři, a ukázali, že na našem gymnáziu je volejbal na velmi vysoké úrovni. Druhé místo v tak silné konkurenci, to zaslouží obdiv. Všechna čest.

Kluci, holky, pane a paní profesorko, díky. :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.