Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Ani letos…

Scotfi, 3. dubna 2007 | Studentská

V tradičním hokejovém utkání mezi maturanty a profesory opětovně vyhráli ti starší a (alespoň hokejově) zkušenější.

Ano, už je to celkem nuda – profesoři vítězí skoro vždy, ale bohužel se nedá nic dělat, když jsou prostě lepší. :-)
<img src=\„http://­saturn.xf.cz/o­brazky/hokej01­.jpg\“ class=\„vlevo\“ title=\„Kliknutím se dostanete do galerie\“>I když tentokráte to beznadějně nevypadalo (a beznadějné nebylo). Však už jen jména studenty reprezentujících (Pepa Diviš, Denis Zemánek, Fredy Heckel, Petr Hudský, Roman Kroczek, Jirka Konečný, Standa Dudzik, Filip Juroszek, Lukáš Schwarz a Michal Kovalovský) napovídala, že se bude hrát hokej zajímavý a snad i vyrovnaný. A ano, hokej to nebyl nejhorší (a co je důležité – místy to dokonce jako hokej skutečně i vypadalo :-) ) a chvílemi byl dokonce i docela vyrovnaný – přesto nakonec naši v statečném, vyčerpávajícím a hrdinném (a tak dále, bla bla bla.. znáte to…) souboji profesorům podlehli 10:5.

V pátek 30.3. v cca 16:05 jsem dorazil na stadion. Dvě krásné dívky (z vedlejší třídy) mě odmítly vpustit dovnitř za pouhý úsměv a poté, co nepomáhaly ani lichotky, jsem se tedy uchýlil ke koupi lístku. Když jsem vytáhnul dvoustovku, abych zakoupil vstupenku v ceně deseti korun, moc nadšené nebyly. Výdavek mi se smíchem vracely po korunkách. Inu, kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.
Poté mi ještě dívka černých vlasů stačila sdělit, že už prohráváme a taktéž to, že nejočekávanější hvězda maturantů – Filip – ještě stále nedorazil. (A že prý ať mu zavolám, co s ním je. (Fakt jsem chtěl – můj vybitý mobil byl však bohužel jiného názoru. :-) )) O pár sekund později už jsme prohrávali dva nula.

Našel jsem si místo na tribuně za střídačkou profesorů, pozdravil se s přáteli a společně jsme pak sledovali narůstající gólové skóre profesorů (a stagnující skóre těch našich :-) ), fandili, křičeli (mimochodem, obzvláště se osvědčili dívky z Permoníku – nevěřili byste, jak pronikavý můžou mít hlas… ještě teď mám husí kůži :P :-) ) a mohli se skoro zbláznit, když se našim podařilo vstřelit gól. Celkově atmosféra na tribuně byla vynikající.

Atmosféru se dobře dařilo doplňovat i moderátorské dvojici (Honza Balas a Verča ze 4.B), kteří nejenže doprovodnou muziku obzvláštňovali všemožnými výroky na adresu jednotlivých hráčů a probíhajícího hokeje, ale taktéž dokonce připravili šílenou soutěž do pauzy mezi třetinami, která by pracovně šla nazvat například jako Chyť si svého Filipa.

Filip – bývalý hokejista – totiž v průběhu zápasu nakonec dorazil a způsobil tak pozdvižení u velké části svých fanynek. :-) Tři z nich se dokonce zapojily do šíleného moderátorova nápadu, kdy během přestávky pozval na led jak je, tak objekt jejich zájmu (i když to vypadalo, že se mu ze střídačky vůbec nechce :-) ). Poté již moderátor přes celé hřiště hodil puk, který dotyčné dívčiny měly dohonit, získat a jako první přinést zpátky. Odměnou jim měl být Filipův letmý polibek. A skutečně se tak i stalo, Filip výherkyni neodmítl (ono mu taky nic moc jiného před skandujícím publikem nezbývalo, že jo..) a přesně uprostřed hřiště ji tak tedy jistě udělal velmi šťastnou. Letmou pusu pak daroval i druhé v pořadí, snad jako cenu útěchy. :-)

Třetí třetina – alespoň z mého pohledu – byla nejzajímavější; hokej nabral na rychlosti a celkově si jak profesoři, tak maturanti vypracovali několik pěkných akcí, z nichž některé kupodivu i skončily gólem. <img src=\„http://­saturn.xf.cz/o­brazky/hokej02­.jpg\“ class=\„vlevo\“ title=\„Kliknutím se dostanete do galerie\“> Hoši bojovali až do konce, ale porážku nakonec odvrátit nedokázali. Při posledním vhazování pár sekund před koncem (kdy moderátor ještě optimisticky prohlašoval, že právě budeme svědky světového rekordu, při nemž padne pět gólů během několika sekund :-) ) již tak tedy bylo jasné, že profesoři si budou moci na hokejkách udělat další zářez za zaříznuté maturanty. :-)

P.S.: „V hokeji soupeři, u maturity spojenci.“ Podržte nás před komisí, jinak se uvidíme příští rok na hokeji znovu… ;-)
P.S. (ještě jednou): Studenti, nebojte, nezoufejte. Svět nekončí. Ve fotbale je porazíme. :-)
P.S. (a už fakt poslední): Stejně – profesoři hráli dobře. Až moc, řekl bych. Nabízí se otázka – nemohl v tom být doping? Kdoví. Každopádně – viděl jsem, že během přestávky pojídali pizzu. Jsem pro, aby byl výsledek neuznán do doby, než bude záležitost řádně přezkoumána… ;-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.