Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Loose Change

Scotfi, 30. května 2007 | Pel-Mel

Pravda o 11. září?

V moderních dějinách bylo jen málo stejně významných dnů, jistě nemusím připomínat proč. Nepochybuji o tom, že většina lidí si dokonce přesně pamatuje, co v ten den dělala, popřípadě své prvotní myšlenky při poslouchání zpráv v rádiu či televizi. Stejně tak nepochybuji o tom, že každý ví, co po jedenáctém září následovalo – obvinění Al-Kajdy Usámy Bin Ládina, „rozpoutání boje proti terorismu“, invaze do Afgánistánu a později i do Iráku. Jednoznačné nalezení viníků a tvrdá spravedlivá odplata.
Je však vše tak jednoznačné?

Jistě, konspiračních teorií existují stovky, ba možná tisíce. Američané pitvali mimozemšťany, CIA odstranila Kennedyho, Američani v šedesátém devatém na Měsíci vůbec nebyli a tak dále. Netroufám si soudit, co je na těchto teoriích pravda, dostatek informací o nich nemám. A popravdě, ani se o to příliš nezajímám. O události kol 11. září však ano.

Určitě i vy jste o nejasnostech v oficiální verzi 11. září něco slyšeli. O tom, že WTC spadlo jak při řízené demolici, o záhadných výbuších ve spodních patrech dvojčat, o tom, že po letadlu spadlém v Pensylvánii nezůstalo v podstatě nic, o tom, že stejný problém potkal i letadlo, které mělo narazit do Pentagonu, a o spoustě jiných věcí. Není tomu tak dávno, co jsem na své pouti internetem narazil na zajímavý – volně stáhnutelný – film zabývající se právě jedenáctým zářím.
Loose Change.

http://911.yweb.sk/filmy.html (titulky taktéž zde)

Neváhejte. Pokud se zajímáte o dění kolem sebe, jistě té hodiny a půl nebudete litovat. Neříkám, že budete souhlasit; každý nechť si věří čemu chce, to jistě – avšak je dobré vědět, že ne všechno, co je nám předkládáno médii, musí být zákonitě pravdou. Tento film vám možná pomůže dívat se na věci (nejenom) kolem 11. září i z jiných úhlů pohledu, možná vás donutí k zamyšlení, k přemýšlení nad současným světem a tím, že nelze pouze bezmyšlenkovitě přejímat informace, které k nám proudí z rádií, novin, televize…

Závěrem bych se rád ještě zmínil o další věci, která mě zaujala – rozhovor mezi moderátorem FOX a americkým profesorem, který je pro své názory označovaný za člověka extremistického a nepřijatelného pro učitelskou profesi. Dotyčný je centrem kritiky, neb ve své třídě přednáší o pochybnostech kolem 11. září…
Docela by mě zajímal váš názor – má (může; měl by) takový člověk učit?

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.