Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav.

Maturanti v „Matce všech měst“

Luciferka, 27. září 2007 | Studentská

Někteří prvně ve svém životě, jiní podruhé (např. já :-P) a další po několikeré navštívili naše hlavní město – Prahu.

Z vlakového nádraží v Karviné nás krátce po deváté hodině ranní vezl vlak směr Praha – Hlavní nádraží, kde jsme si po příjezdu nakoupili jízdenky, každý dle svého nejlepšího uvážení.

A co nás to, 33 studentů, do hlavního města tak táhlo? Krom lokomotivy to byla exkurze do horní a dolní komory Parlamentu ČR, tedy Senátu a Poslanecké sněmovny, plánovaná na pondělí a schůzka s politikem z blízkého Bohumína – Ladislavem Šinclem, která se konala v úterý. Ovšemže jsme jeli také za zábavou. Navštívili jsme Divadlo Kalich, ve kterém nás ještě v neděli hrou Don Quijote bavili přední čeští herci – Jiří Lábus, coby důmyslný rytíř, a Oldřich Kaiser, jako pánův věrný sluha. Opravdu vynikající podívaná!

Po představení jsme se mohli vrátit zpět na studentskou kolej Volha na Chodově nebo se věnovat pražskému nočnímu životu.

Pro pondělní dopoledne pro nás byla sjednána prohlídka nejprve Valdštejnského paláce se sídlem Senátu a posléze Poslanecké sněmovny. Prošli jsme si přísnou kontrolou a nepodařilo se nám přenést ani kudly, ani rybičky a pepřové spreje také ne. Došlo i na dotazy a tak se, dovolím si tvrdit, mnozí dozvěděli spoustu informací, které nám byly v obyčejných hodinách zatajeny. ;-) Odpoledne jsme měli opět osobní volno, a tak nebyla nouze o nákupy všelijakého zboží, návštěvy McDonald’s a jedna část studentů dokonce navštívila výstavu preparovaných lidských těl – Bodies.

Poslední den – v úterý – jsme kolej opustili dopoledne, zavazadla jsme nechali na hlavním nádraží, vyslechli si program na zbytek pobytu a pomalu se začali rozcházet s tím, že za určitou dobu se máme dopravit na Malou Stranu na domluvenou schůzi s výše zmíněným politikem. Pokládali jsme mu otázky týkající se jak osobního života, tak toho politického, na které se nám vždycky snažil zdvořile odpovědět.

Kolem půl druhé se všichni začali shromažďovat v hale hlavního nádraží a trávili poslední chvilky v Praze.

Určitě nebudu lhát, když řeknu, že nás tento výlet velmi obohatil o nové vědomosti, zkušenosti a zážitky. No jo, v Praze je blaze. :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.