Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Tradiční mikulášský turnaj ve volejbale

Luciferka, 8. prosince 2007 | Studentská

Jaký byl letošní již sedmý ročník? :-)

Video z turnaje

Rozlosování týmů do dvou skupin bylo učiněno v pondělí 3.11. bez přítomnosti státního notáře, byť byla jeho účast původně v plánu. (:-P…) Ve čtvrtek se odehrály zápasy základní skupiny „B“ (jak logické, když je to první skupina…), kdy se zúčastnilo 5 týmů včetně prvního profesorského, a v pátek odehrála základní skupinu „A“ opět pětice týmů s druhým profesorským družstvem.

Ve skupinách se hrálo způsobem „každý s každým“ po dvaceti minutách a postoupila vždy dvě družstva s nejlepším skóre.

Ve čtvrtek zcela nečekaně postoupilo tělocvikářské družstvo profesorů (kapitánka Sikorová) spolu s týmem Pouliční směska (kapitán Podlesný). Z páteční skupiny „A“ postoupilo družstvo profesorů (taková pro změnu učitelská směska – od matematiky přes chemii a angličtinu až po vedení; kapitánka Divišová) a tým Pirates (kapitánka Lišoková).

V následujícím semifinále se spolu utkala družstva Pouliční směska a Pirates. Po remíze postupovalo družstvo, které jako první dosáhlo pěti bodů. A tím se po velmi napínavém utkání stal tým Pirates. Z vypjatého souboje pedagogů si nakonec finále mohli zahrát tělocvikáři.

O bronzové místo se prala Pouliční směska s kantorskou. Vítězně nakonec vyšla perspektivní skupina mladších, která tentokráte po remíze jako první dosáhla pěti bodů.

Ve finále zaslouženě vyhráli profesoři 2:0 na sety nad Pirates. Oba týmy měly skvělá podání, stejně jako nahrávky a příjem.

Týmy obsadivší první tři místa byly oceněny balíčkem různých pochutin.

Co se fanoušků týká, nejvíce podporovali Pouliční směsku, která psychicky velmi pomáhala soupeřům již ve čtvrteční skupině. :-)

Jako jedna z hrajících (Crazy Lazy Leprikons) můžu potvrdit, že povzbuzování celkově zvedlo náladu v každém týmu. Ze všech setů, které jsme odehráli, mám velmi dobrý pocit. Díky i loňskému maturantu Filipovi, že se aktivně zúčastnil. :-)
Jako jedna z fandících můžu říct, že rachot, kterým jsme povzbuzovali Pouliční směsku byl neskutečný (utleskané ruce nemám sama); z role fanouška mám pocit podobný, pro mě byli vítězi právě oni. :-)
A jako jedna z těch, která otáčela skóre, mohu říct, že pokud chcete mít v příštích ročnících skvělý výhled, zhostěte se této role. ;-)

Dojem jedné z hráček týmu Cariňos: „Když jsem tam ve čtvrtek přišla, zrovna hráli profesoři s Pouliční směskou. Potom co jsem viděla tu úroveň, docela jsem se i polekala a napadla mě i myšlenka – co tu vůbec dělám (od začátku mi bylo jasné, že na turnaji budeme jako nejslabší tým). Pak mi ale došlo, že jsme si tam šli zahrát a pobavit se. Hráli jsme však o hodně lépe než jsme čekali. I když jsme prohráli, co se dalo, bylo to skvěle strávené odpoledne.“
Dojem jedné z hráček týmu Bonga: „Fakt paráda. Byla tam nejlepší atmosféra za celou dobu turnaje, i když na ty první jsem nechodila :-D. Fanoušci byli opravdu skvělí, jsem potom nemohla ani mluvit :-D. Nejvíce fanoušků měla určitě Pouliční směska :-D. Ani při finále to tak nevřelo, jako když hrála směska o 3. místo :-D. Jinak se mi hrálo fakt dobře a chci poděkovat bývalým maturantům – Markovi a Tomášovi, že si s náma zahráli.“
Dojem jediného z hráčů týmu Pirates (2. místo): „Fanoušci byli dobří, ale nám jaksi nefandili :-D. Fajně jsme si zahráli… s mým harémem. :-D“

Doufám, že příští ročník soutěže bude na ještě lepší úrovni než ten letošní. Díky všem za toto klání. :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.