Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, zítra Jaroslav.

Student Fenix a Školní uniformy

Simír, 12. února 2008 | Studentská

Po stranách schodiště se v průběhu minulého týdne objevila zpráva (nebo snad oznámení) o školních uniformách od jistého anonyma podepsaného jako „Fenix, student“

Po začtení zjístite, že tento žák uspořádal na internetové adrese http://www.gym-anketa.estranky.cz/ hlasování o školních uniformách na našem gymnáziu.

Osobně mě tento list velmi překvapil. Nečekal bych, že v dnešní době je někdo, kdo si nezákládá na svém stylu a image a chtěl by prostě jen „splývat“. Autor se odvolává na šikanu. Pokud jsem dobře obeznámen se všemi fakty, tak žádný případ šikany na našem ústavu nezaznamenávám.

Gymnázium Karviná není škola s tradicí vedenou na staletí, proto u nás stejnokroje nebyly zavedeny a nyní, ve 21. století, je trošku pozdě na zavedení takového zvyku. Tímhle nechci naznačit, že školní uniformy by měly být krok zpátky.

Po zvážení všech faktů myslím, že školní řád, který nařizuje, aby studenti chodili do školy upravení, dostačuje a odstavec o školním stejnokroji nemusí přibývat. A vzhledem k finančním možnostem dnešního školství ani nepřibyde…



Dodatek: Webová stránka Felixe studenta byla z neznámých důvodů zablokována. Pokusíme se zjistit podrobnosti…

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.