Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Charitativní sbírka

Gadžo, 9. září 2002 | Studentská

Nadační fond Zdravé město a základní a střední školy města Karviné pomáhají povodní zničené ZŠ T.G. Masaryka v Písku. Za získané dobrovolné dary bude zakoupeno vybavení školy.

Na 1. schůzi Studentské rady bylo rozhodnuto, že studenti a kantoři budou vyzváni, aby přispěli darem ve výši minimálně 10 kč. U bufetu bude postavena kasička z plexiskla, do níž budete moci vhodit své drobňásky. Pokud by přispěli všichni studenti, nasbíralo by se nejméně 6000 kč. Projekt bude trvat od 29.8. do 15.10. 2002. Po té budou shromažděné finanční prostředky předány Nadačnímu fondu Zdravé město.

<img src=\„obrazky/gre­entwn.gif\“ alt=\„Znak Nadačního fondu Zdravé město\“>

Škola T.G. Masaryka utrpěla značné škody. Školní družina byla zatopena do výše 1,8 metru. Veškerý nábytek a hračky jsou zcela zničeny. Kromě družiny byly zatopeny i další tři třídy. Nyní se tam musí vytrhat podlahy, vyměnit okna (která se kvůli vodě zohýbala) a otlouct stěny.

Nejvíc byly povodní poškozeny školní jídelna a pavilon s dílnami. Voda zcela podemlela podlahy, čímž byla narušena statiky. Demolice těchto budov byla nevyhnutelná. Nyní z nich stojí jen obvodové zdi.

Zatopením sklepů došlo k zničení veškerého uskladněného materiálu. Ministerstvo školství se nabídlo, že zakoupí nové učebnice. Ačkoliv je tato nabídka vítána, vedení školy se k ní staví skepticky (tzn. příliš nevěří, že by došlo k naplnění slibu).

Škody na budovách byly vyčísleny na těžko představitelných 50 milionů korun (slovy padesát). Hodnota zničeného majetku a vybavení školy se odhaduje na 600–700 tisíc korun.

<img src=\„obrazky/py­tlepisku.jpg\“ alt=\„Stavba protipovodňových bariér se minula účinkem…\“>

Mgr. Kučera: \„Tuto inicativu (organizaci sbírky) jsme nechali na vás (Radě), protože máte blíže ke studentům. … Samozřejmě můžete k přispění vyzvat i kantory.\“

Musíme zdůraznit, že se jedná o dobrovolnou sbírku, a že k vhození desetikačky není nikdo nucen.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.