Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Jednání o obědových přestávkách

Johnny, 29. ledna 2003 | Studentská

Studentská rada v pondělí zareagovala na návrh profesorského sboru na změnu v obědovývh přestávkách a z podnětů vás studentů vymyslela tento systém :

Zkrácením přestávky mezi 3. a 4. hodinou a přestávky mezi 6. a 7. hodinou by se prodloužila hlavní obědová přestávka na 45 minut, což, jak se asi všichni shodneme, je dostatečná doba na odstravování všech studentů (tu druhou přestávku jich na oběd přijde ani ne 30).
Hned v úterý jsme tedy s našim návrhem navštívili pana Kučeru, který nám ale blíže upřesnil, v čem spočívá hlavní problém obědů. Je to hlavně to otřesné pošťuchování mezi menšími a většími studenty, předbíhání a tlačenice a pár dalších faktorů, které vedou zatím k tomuto řešení:

Nižší a vyšší gymnázium budou mít oddělené přestávky a vyučovací hodiny počínaje 5. hodinou. Tedy jedni se budou učit, zatímco druzí budou obědvat. Oddělí se tak obědy \„těch malých\“ a \„těch velkých\“ a zmizí tím některé problémy a všichni budeme končit ve škole o několik desítek minut dřiv. Samozřejmě jiné problémy se mohou objevit, jako například přílišný hluk na chodbách. Vedení je naštěstí otevřeno jakýmkoliv řešením a to, které navrhla studentská rada bylo dáno na druhé místo hned po tomto. Je to velké zlepšení oproti pondělku, kdy nám ještě pan ředitel tvrdil, že studentská rada v těchto věcech nemůže mít žádný vliv.

Po zvážení všech PRO a PROTI si jako studentská rada myslíme, že toto řešení, které navrhlo vedení a které bude platit od začátku února stojí aspoň za zkoušku. Však také tento systém úspěšně funguje např. na Gymnáziu Orlová.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.