Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

U garáží je uklizeno!

Hajunka, 27. dubna 2003 | Studentská

V pátek 25.4. se konala ekologická akce, kterou pořádala naše škola ve spolupráci s Technickými službami Karviná. Tímto i Ústav přispěl svou troškou ke zlepšení životního prostředí, protože celý uplynulý týden byl vyhlášen Magistrátem města Karviné za „týden čištění a úklidu“, ale to asi není třeba připomínat.

Celá akce začala ve 2 hodiny odpoledne, a tudíž je třeba poděkovat všem studentům, kteří se víceméně dobrovolně dostavili. A také vyslovit uznání panu prof. Kučerovi, který nelenil, celému úklidu dal řád (navíc mu montérky ohromně slušely) a poděkovat panu Studzinskému, že přišel pomoci a ještě svým fotoaparátem zdokumentoval naše, doufám, že ne marné, snažení. Nesmím ovšem zapomenout ani na kluky z páté třídy ze ZŠ Mendelova, kteří nám moc pomáhali.
Páteční odpoledne jistě lákalo k jiné zábavě, ale pro ty, co přišli určitě ta hodina strávená sbíráním odpadků nebyla velkou újmou, spíše naopak.

Kdo tam nebyl, nejspíš si nedokáže představit jaké podivnosti je možné najít na plácku za autobusovou zastávkou, u garáží. Koberce, téměř celý gauč, dráty, gumy, zadní světlo trabanta, talíře, hrníčky, spoustu plechovek, kusy asfaltu, hromady drobných odpadků jako papírky a další jiné věci, jež určitě nepatří do trávy anebo mezi stromy.

Opravdu se mi zdá nepochopitelné, jak někdo může takhle ničit přírodu, navíc v okolí domů, kde si hrají malé děti! V dnešní době se nabízí mnoho možností, jak naložit s jakýmikoli nepotřebnými předměty a chovat se bezohledně vůči přírodě znamená chovat se bezohledně vůči celému lidstvu. Jedna plechovka s barvou nic neznamená, řekne si jeden člověk…ale když jich takových přijde padesát?

To jedno odpoledne určitě nezmění přístup místních lidí, ani nezabrání dalšímu vytváření skládky a opětovnému znečišťování, ale pro lidi, kteří se čištění účastnili to znamená přinejmenším dobrý pocit, že všichni nejsme lhostejní a každý může pomoci.



Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může, je bezvýznamné!

Edmund Burke 

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.