Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, zítra Rudolf.

Kde najít : Brigády, práce

Johnny, 22. května 2003 | Studentská

Další díl série článků Kde najít je tu. Poradím vám, na jakých stránkách naleznete největší nabídky letních brigád a různých výpomocných prací. Tentokrát se budu snažit přidat více osobních zkušeností s jednotlivými we­by.

Job-centrum Ostrava
Tenhle web mě jako jeden zmála opravdu zaujal, oficiálně nabízí práci studentům starším 16 let (na jiných webech je ta hranice buď 18 nebo 21). Nejvíce ho ale oceníte, pokud se zaregistrujete do jejich databáze. Od té chvíle vám budou asi co dva tři dny chodit přehledné nabídky brigád, já zatím dostávám bohužel jen nabídky z Ostravy, případně Frýdek – Místek. Rozhodně ale stojí za to se zaregistrovat už teď, třeba se o prázdninách nabídka rozroste i na Karvinsko (nebo taky naopak).

Jobpilot.cz
Tento web je zaměřen spíše na hledání pevného zaměstnání. Po kliknutí na odkaz brigády jsem byl přesměrován na vyhledávací stránku, kde mi předhodili 39 nalezených nabídek. Objevil jsem mezi nimi pár velmi zajímavých nabídek, ostatní jsou spíše typu Administrátor sítě, Provozní asistentka, Tazatel – dotazníky, Obchodní zástupce. Tedy nic pro nás chmelaře :) A nakonec všechny nabídky jsou buď Brno nebo Praha. Na stránkách můžete podstoupit velmi dlouhou redakci a odeslat životopis, avšak jako brigádník na těchto stránkách celkově nečekejte úspěch.

Brigády.cz
Velmi jednoduché ale účelné stránky (téměr pro-blbovské), na mapě ČR kliknete na svůj region a hned vidíte nabídky. Bohužel v oblasti Ostravska kromě Ostravy nic nenajdete :-/ (aspoň teď uprostřed května).

Jobs.cz
Na tomhle serveru také vedou sekci Brigády, vybírat si lze například podle regionu. Zde jsem konečně bez většího úsilí nalezl brigádu hned v karvinském kauflandu – za pokladnou. Jinak v Ostravském regionu se nachází v tuto chvíli 30 nabídek, v ostatních zpravidla méně (kromě Brna a Prahy jak jinak).

Prace.cz
Zpočátku přeplněná nabídka, po zadání vyhledávat <keyb>brigáda</ke­yb> v katalogu ostravského kraje se zobrazila jedna jediná nabídka. Můžete se zaregistrovat, registrace toho naštěstí moc nechce (jen s tou adresou to přehnali). Pak čekáte, jestli se někdo ozve na váš inzerát. Registrujete se zde přímo s tím, že chcete brigádu a hlavně si sami zadáváte text inzerátu (pro někoho výhoda, pro jiného třeba ne).

Student.cz
Server se sice pěknými, ale nepřehlednými stránkami, nabídka je snad jen z Prahy, můžete se ale přihlásit k odběru nabídek přes e-mail (klikněte na odkaz úplně dole : Vyplněním tohoto formuláře). Něco se tam píše o on-line registraci, tu jsem ale v jejich přehledném systému nenašel.

Praceihned.cz
Asi nejúčelněji provedený vyhledávací systém (v pravém modrém pruhu), pro Pražáky bohatá nabídka, pro oblast Ostravska mlčí. Můžete se zaregistrovat, ale vyžaduje to cestu do Prahy nebo Plzně (poměrně nevšední výmysl).

Doprace.cz
Nabízí hlavně práci pro absolventy, jinak v nabídce Brigády je hlavně mix Praha-Brno-Plzeň.

Kappa
Kvalitní stránky, nabídka práce na ostravsku nic moc, ale jednu Karvinou jsem našel.

Vzdělání.cz
V nabídce brigády se objeví stěží dvě desítky možných uplatnění, často Praha a Brno.

A nakonec speciální části Brigády v našich českých vyhledávačích : Brigády : Seznam.cz, Brigády na Centrumu.cz, nezapomeňte také Atlas.cz, Tiscali.cz a Quick.cz.

Přeju hodně zdaru, snad jsem někomu pomohl :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.