Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela.

Gympl bude mít tištěný časopis

Gellar, 7. června 2004 | Studentská

Jak dopadla anketa na téma našich studentských zájmů? Čeho se můžeme dočkat (a nebo také ne) v příštím školním roce? A hlavně – nulté číslo tištěného časopisu už je na cestě!

Z nedávného dotazníku jednotlivým třídám gymnázia bylo zjištěno nejen to, že by slečny z gymplu přivítaly jako jeden z volitelných předmětů sportovní hry pro dívky. Většina studentského osazenstva školy preferuje docházku v časných ranních hodinách před odpoledním vyučováním a že v příštím školním roce bude možná obnovena studentská rada.

Ale největší news bylo oznámení, že během června vyjde nulté číslo tištěného časopisu našeho gymnázia! Jak vyplynulo z ankety, PRO časopis hlasovalo 59% studentů, PROTI hlasovalo 41% studentů.

Jsem docela zvědavá, jak se informace vyplývající z dotazníku zrealizují. To, že dívky gymnázia se dožadují sportovních her nebylo snad až tak velkou novinkou, protože ohlasy mnohých dívek na toto téma byly zaznamenány již dřív (ale možná nedošly až tam, kam měly). Proč by měli mít sportovky jen kluci? To je přece nespravedlivé, ne? :) Je zde pouze otázka, která z našich kantorek sportovkyň se ujme tohoto úřadu? Doufejme, že se některá z nich obětuje :).

Zajímavá byla statistika o \„brzkém vstávání studentů za školními povinnostmi\“. Většinou nadávají, jak se jim chce spát, když musí na sedm na matiku nebo na tělák… a heleme se! Raději budeme všichni ranní ptáčata, než abychom tvrdli ve škole do čtyř! :) (Jedina trida, ktera nechtela mit na sedm je septima A)

Co se týče studentské rady, obnova není až tak nereálná. Ale vydrží studenstská rada? Nebo bude jen dočasnou záležitostí?

A co dodat k tištěnému časopisu? Snad jen, že většina hlasujících PRO vydávání časopisu zvolila variantu, aby byl časopis vydáván občas o pár procent menší polovina podporovatelů časopisu byla názoru, že časopis by měl být vydáván pravidelně. A jak bude časopis vypadat? To už se nechme překvapit.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.