Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Platinový páv 2005

Gellar, 19. dubna 2005 | Kultura

A je za námi další ročník Platinového páva. Letos tato soutěž mladých talentů oslavila své 13. narozeniny a datum konání připadlo na magický 13. den v dubnu. Výraznou změnou oproti předešlým 12 ročníkům Páva bylo místo konání soutěže. Letos Malý sál MěDK Karviná nahradil mnohem větší music klub Tequila, který byl před nedávnem otevřen jako jediný karvinský hudební klub.

Samotná soutěž začala v 15:00 autorskou kategorií, ve které dvě přihlášené kapely předvedly svou vlastní tvorbu na vybraných třech písních. Jako úplně první se představila kapela B.O.D. (tvoří ji Josef Mařák – zpěv, basová kytara, Kamil Žurek – zpěv, klávesy, Jiří Španihel – elektrická kytara, Petr Grobelný – elektrická kytara a Petr Okenica – bicí), která svým c. n. n. rockem pořádně nažhavila publikum a nastavila laťku poměrně vysoko. Druhá a zároveň poslední v autorské kategorii se předvedla začínající dívčí kapela Déjà vu (Hana Andělová – 1. kytara, Markéta Polková – zpěv, klávesy, 2. kytara a Kateřina Farská – zpěv, klávesy, 3. kytara) pohybující se mezi styly pop-rock a light rock.

<img src=\„obrazky/PP1\“ alt=\„B. O. D., foto Jakub Podlesný\“ class=\„vpravo\“ />

V kategorii interpretační jsme měli možnost zhlédnout rovnou čtyři vystoupení „mladých umělců“. Kategorii započala profláknutá Voda f Xychtě (Adam Huleja, Martin Huleja a Tadeáš Mihula – všichni zpěv a kytara), lonští vítězové této kategorie. „Xychťáky“ na jevišti vystřídaly opět Déjà vu nyní s písněmi oblíbených interpretů. Na řadu přišli také sólistky, nejdříve Barbora Dušková, a poté Denisa Studená za doprovodu kytaristy Lukáše Schwarze.

<img src=\„obrazky/PP2\“ alt=\„Voda f Xychtě, foto Jakub Podlesný\“ class=\„vlevo\“ />

V poslední instrumentální kategorii předvedla své umění Nikola Pawlasová, která zahrála na akordeon dvě skladby. Po Nikole následoval s předvedenými kytarovými skladbami Radek Gomola a celou soutěž zakončil houslový virtuos Jan Huszár.

Před vyhlášením vítězů byly předány ceny vylosovaným šťastlivcům z publika podle čísel lístků.

A konečně vítězi se stali v autorské kategorii B.O.D., v interpretační kategorii obhájili loňské vítězství kluci z Vody f Xychtě a v instrumentální kategorii zvítězil Honza Huszár. Všichni jmenovaní obdrželi hudební CD.

Další podstatnou změnou v soutěži byla nově zavedená cena absolutního vítěze, kterou si vysloužila formace Déjà vu. Nutno podotknout, že cenou této kategorie je týdenní zájezd do Chorvatska.

<img src=\„obrazky/PP3\“ alt=\„Déjà vu, foto Jakub Podlesný\“ , foto Jakub Podlesný\" class=\„vpravo\“ />

Na konci večera vystoupily vynikající karvinské skupiny Křeni, The Open a Andy Marshall Band, na jejichž hudbu se na oslavu vítězství a Platinového páva strhla pořádná pařba. :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.