Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Crossover v Hard Café

Gellar, 12. května 2006 | Kultura

Jelikož nám kategorie kultura poněkud „zeje prázdnotou“, co se týče novějších příspěvků, rozhodla jsem se, že by nebylo na škodu občas krátce informativně napsat o nějaké hudební akci, která se týká našeho města a nejbližšího okolí. Dnes jsem si vybrala, podle mého názoru velice kvalitní, vystoupení tří kapel (Náhodní známí, Digitus In Recto, Crashpoint), které proběhlo 28. dubna v klubu Hard Café ve Starém Městě.

Když jsem se dozvěděla, že v Karviné budou hrát moji oblíbení Crashpoint, zajásala jsem radostí. O to větší byla má radost, když ona nová informace byla doplněna o údaj, že se bude jednat o crossoverovou akci, na níž vystoupí 3 kapely hrající tento styl.

Řádně natěšená jsem tedy 28. vyrazila do „Hardu“, snad jediného music pubu v Karviné, kde nepravidelně hrají živě různé kapely. Akci, která začala kolem deváté hodiny, odstartovala kapela Náhodní známí. Paradoxně snad nejvíce lidí tato kapela nalákala na parket na hit Chop Suey od SOAD, který byl hudebně předveden velice dobře, avšak pokud srovnám zpěv Serje Tankiana a zpěváka z Náhodných známých, tak v tomto ohledu výkon poněkud pokulhával.

Název Digitus In Recto možná trošku zkresluje (většina z nás si pod tímto názvem představila heavy metal:-) ), každopádně šlo opět o velice kvalitní crossover, na který se dobře pařilo.

Avšak pravá pařba přišla pro mne až s nástupem kapely Crashpoint na pódium. Parket se dokonale zaplnil všemi „pařmeny“ a „Krešpojnti“ spustili první píseň z nového alba Acid Vitamin. I když bicman Crashpointů ze zdravotních důvodů do Karviné nepřijel, výkon „vypůjčeného“ bubeníka byl stejně kvalitní, téměř k nerozeznání s originálem.

Na začátku jsem napsala, že šlo o velmi vydařenou hudební akci. Je pravdou, že akce takového typu u nás opravdu často nebývají. Ale možná jde pouze o předpojatý názor jednoho fanouška Crossoverové hudby a kapely Crashpoint. :-)

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.