Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Letošní Klondike

Gellar, 17. května 2006 | Studentská

Pozdě, ale přece …

Pokud bych měla ohodnotit letošní Klondike, řekla bych, že šlo celkově o jednu velkou recesi. Soutěže, která se stává na naší škole tradicí, se letos zúčastnilo opravdu hodně „nových a dosud utajovaných“ talentů, ale k tomu se ještě dostanu později.

V roli moderátorů se představili Jan Potucký a Markéta Polková – oba se snažili jednotlivá čísla uvádět stručně a přitom vtipně, což se jim dle některých diváků podařilo, dle jiných působili nepřipraveně, nesehraně a chaoticky. Honza Potucký byl rovněž organizátorem Klondiku – a uvažte, připravit takovou akci opravdu není sranda.

Jako první se svým hlasem prezentovala Markéta Polková, která za doprovodu klavíru, basy a bicích zazpívala píseň od Norah Jones. Následovala čísla hraná, recitace, tanec a mnoho další hudby. Tyto umělecké okruhy se vesměs střídaly. Dramaticky předvedly parodii na Erbenovu Polednici dívky ze čtvrtého ročníku. Avšak nejvíc čísel bylo hudebních – měli jsme možnost shlédnout vystoupení klavíristky Lenky Kuřilové, houslového virtuosa Jana Huszára, oblíbenou kapelu B.o.D. – pozdější vítěze Klondiku za vyšší gymnázium, novou kapelu The Untitled, která zahrála profláknutý hit Nothing Else Matters od Metallicy, a také jeden svůj song a Radka Gomolu, jehož vystoupení všechny velice pobavilo, urazilo anebo přinejmenším velice zaskočilo (já sama jsem do poloviny vystoupení Radka doufala, že jde o velice dobrou recesi, ale byla to opravdu recese, Radku? Anebo nervy udělaly své?  ) Každopádně ohlas na Radka byl veliký a doufám, že i Radek Gomola si mezi vámi našel své příznivce.

Samozřejmě nedalo se zahanbit ani nižší gymnázium. Kromě parodie na školní vyučování zahrané skupinou s trefným názvem My všichni školou prohnilí, recitace Jany Tomalové a tanečního vystoupení dívčího tria z primy jsme se nejvíce pobavili při vystoupení primána Vojty, který opravdu bravurně napodobil pohyby Michaela Jacksona při písni Billy Jean – Vojtovo vystoupení bylo oceněno první cenou v kategorii nižšího gymnázia.

Když mám porovnat všechny ročníky Klondiku, tento bych vybrala jako nejbarvitější, nejrecesovatější a snad i nejhumornější. Doufám, že příští Klondike bude přinejmenším tak úspěšný, jako byl Klondike letošní.

 

nahoru | permalink

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.