Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, zítra Jaroslav.

Pel-Mel

Frodova cesta trošku jinak

Můžeme se na Pána prstenů dívat jako na komerčně úspěšný film, jako na pohádku, ale to by byla škoda! Robert Elwood se zamýšlí ve své knize Frodova cesta nad symboly a skrytými myšlenkami příběhu o Prstenu moci. Jak je již známo, J.R.R. Tolkien byl hluboce věřící člověk, který ve svém příběhu sleduje příběh každého jeenoho z nás v roli malého Froda Pytlíka. I když možná ne všichni, někteří snad, najdou v tomto malém zamyšlení inspiraci a nový možný pohled. Taktedy, nechme císařovi, co je císařovo a co nám dává Bůh poznat v tomto jedinečném světě elfů a kouzel, si zapišme do srdce….

Zabezpečete si svůj počítač

Kolem virů a bezpečnostních děr je v poslední době relativně ticho, přesto jsou hrozby stále větší. Nezabezpečenému počítači tak stačí jen navštívit nějakou internetovou stránku na nějakém třeba i známém a důvěryhodném serveru a na jeho počítač je nahrán a spuštěn virus. Jak si rychle a efektivně ochránit počítač proti virům a dalším se dozvíte v tomto článku.

Dvě stě v městě, tři sta z místa… přímou čarou do náruče Antichrista

Kdesi jsem četl, že řidiči, kteří neustále porušují dopravní předpisy – zejména rychlost apod. – trpí skrytým syndromem méněcennosti. Někdy prý pramení z problémů v dětství, z problémů v intimním životě… jindy zase za neurvalou jízdou stojí \„nevybouřené mládí\“. A protože jsem se právě \„podruhé narodil\“, přináším všem čerstvým majitelům řidičských průkazů mravokárný článek…

Máme tady léto, dámy!

Již jste si určitě všimly, že teplo začíná zahřívat chodníky a teplé oblečení je třeba odkládat do skříně. Tady je tedy pár rad, co na sebe…

V češtině budou zavedeny nové pády!

Český jazyk má v současné době již celkem 19 pádů!

Arteterapie

Vzpomínáte si ještě na dobu, kdy jste chodili do školky a k vaší nejoblíbenější činností hned po ježdění s tatrovkou po písku nebo oblékání a česaní panenek bylo malování a kreslení? Určitě si všichni pamatujeme na úkoly jako namaluj svoji rodinu na dovolené a podobně. A kdo doma rodičům nepokreslil stěny nebo aspoň nepočmrkal nábytek, neměl dětství. K čemu všemu se ale dá malování využít se dozvíte v tomto článku.

Svatý kopeček

Fejetonek pro hledající…(pod­statu)…

Jak je na tym Ostravok?

O nevraživosti Ostraváků k Pražákům již bylo řečeno a napsáno dost a dost. O tom, jak žijí a co dělají Pražáci také. Ale jak jsou na tom Ostraváci ?
Pokusme se velmi humorně proniknout do hlubin života běžného Ostraváka..

Orangutani a ostatní

Jaký je rozdíl mezi chováním orangutana a normálním, lidským? Kdy se z muže stane orangutan…?

Pololetí

Pololetí je obvykle časem změn, takže jsem se rozhodla přihodit něco do Saturňáckého menu i já.

1 2 3 4 5 6

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.