Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie, zítra Radoslav.

Kultura

Adopce na dálku

… se v poslední době stává stále populárnější. Můžeme si vzít příklad z lidí, kteří mají možnost umožnit lepší život někomu dalšímu. Přestože se adopce na dálku zúčastňuje stále více lidí z kruhu celebrit, myslím, že popularizace této dobročinné akci rozhodně prospěje.

Punk

Každému z nás se líbí něco jiného… Každý má rád jiné oblečení, jiné učesy i jinou hudbu. Představím Vám styl, ve kterém se všechny tyto faktory skloubily.

Festival Dokořán 2005

Přijďte si zažít atmosféru, jaká v Karviné ještě nebyla! V sobotu 1. 10. v 16.00 hodin pod obřím stanem se na loděnicích v parku Boženy Němcové spouští FESTIVAL DOKOŘÁN 2005. Festival nabídne široký průřez alternativní muzikou v podání poctivě hrajících kapel, jakými jsou The Switch (hardcore crossover, Příbram), U-prag (crossover jungle percussion breakbeat, Praha), all SKA pone´s (ska, Karviná), Made in Heaven (funky pop, Košice, Jihlava, Ostrava), Kuličky štěstí (funky jazz latino ecstatic, Ostrava), Duch (crossover, Toruń, PL), Basstillbeat (drum and bass, Karviná) a Blissten (britpop, Český Těšín). Program bude navíc obohacen o projekci filmových prací zlínské filmové školy a vstupy scénického tance. Bar a bohaté občerstvení je samozřejmostí! Cena vstupenky: 60 korun. Více informací: Dokořán.info

Záchrana dětí 21. století či propagování čarodějnictví?

Jaký je Váš názor na Harryho Pottera a na autorku tohoto sedmidílného cyklu Joanne Kathleen Rowlingovou? Ať už jste skalními příznivci, zarputilými odpůrci nebo jste se ještě nerozhodli, sepsala jsem pro Vás pár názorů na tento celosvětový fenomén…

VyVolení vs. Big Brother

Když jsem do světa vypustil článeček o Big Brotherovi, snesla se na mě z okolí řada připomínek, že jsem se ani slůvkem nezmínil o souběžné akci TV Prima s názvem VyVolení. Nejen proto jsem se rozhodl tyto dva zdánlivě stejné projekty postavit vedle sebe a porovnat očima běžného diváka.

Olomoucká FLORA

Již od čtvrtku 18. 8. se všichni milovníci květin z celé republiky i zahraničí sjížděli do Olomouce, kde až do neděle 21. 8. probíhala již tradiční výstava FLORA OLOMOUC. K vidění však nebyly pouze nádherná aranžmá všech možných druhů rostlin, nýbrž i mnoho dalšího…

Czechtek 2005

I o letošním Czechteku bylo napsáno mnoho, a přestože vás možná banda vyznavačů této nemelodické muziky nezajímá, celá záležitost (doufejme) bude mít dalekosáhlé společensko–politické důsledky.
Jeden z rozcestníků o pochybném chování předních politiků, brutalitě České policie a potlačených právech: Policejní zvůle.

Big Brother

Již brzy vtrhne na naše televizní obrazovky nová reality show. A to hned praotec všech dnešních reality show (a stále jedna z nejúspěšnějších) po celém světě – Big Brother. Pro české diváky zatím neznámá věc (i když v jiných zemích již vysílají šestou řadu) se dočkala na Nově masivních upoutávek lákajících k účasti v této soutěži, hlavně pak pohádkovou výhrou pro jediného vítěze – 10 000 000 Kč! A to už je dost na pováženou.

Vystoupení B.o.D. a Déjà vu

V neděli 19. června 2005 v 15 hodin se koná koncert před Loveckým zámečkem v Petrovicích u Karviné. Hraje rocková skupina B.o.D. a dívčí rocková skupina Déjà vu. Vstup je zdarma!!!

Latinskoamerická hudba

Ležíte na pláži a své tělo důkladně potřené opalovacím krémem vystavujete slunečním paprskům. Kromě šumícího moře k vám z nedalekého stánku se studenými nápoji doléhají i jiné zvuky. Tóny kláves, trumpeta a rytmické bubínky se vzájemně doplňují a tvoří neuvěřitelnou směsici rytmů, která přímo vybízí k tanci…

1 2 3 4 5 6 7 8

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.