Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, zítra Viktor.

Všechny články

Knihova není bordel aneb, pust mě k tomu, teď hraju já

Taky si občas potřebujete něco najít na internetu ve školní knihovně, ale bohužel se jaksi nemůžete doprosit počítače?

Maturanti přepisují dějiny

Jak je již každoročním zvykem, uskutečnilo se poslední lednový den na Zimním stadionu v Karviné utkání mezi maturanty a profesory z Gymnázia Karviná. A letošní mač se rozhodně zapíše do historie těchto zápasů zlatým písmem, jelikož maturanti dosáhli cenného vítězství.

Omluva

Rád bych se touto cestou omluvil panu profesorovi Studzinskému za zde umístěný text. Plně chápu jeho rozhořčení a lituji svých slov, jež vyzněla příliš ostře vůči jeho osobě.
Omlouvám se.

Výroky – 14. část

Další – už 14. díl výroků našich kantorů. Jednoznačné nejpopůlárnější série článků na Saturnu vůbec. Rozšiřte nám sbírku i Vy a <a href =\„http://satur­n.aktualne.cz/in­dex.php?mid=vzk­az&komu=vyroky_pro­fesoru\“>pošle­te nám výroky, které jste postřehli, pomozte v sestavování dalšího dílu.

Antipokus

Tento článek jistě není první ani poslední zmínkou o pokusech prováděných na zvířatech. Denně se v médiích dovídáme o těchto pokusech, akorát nad nimi nijak moc nepřemýšlíme, nelámeme si hlavu nad nevinnými živými stvořeními, která jsou proti své vůli využívaná ke prospěchu dnešní moderní společnosti. Jistě, díky nim získáváme mnoho poznatků v oblastech vědy, ale není toto „vykořisťování“ němých tváří z pozice člověka odporně sobecké?

Frodova cesta trošku jinak

Můžeme se na Pána prstenů dívat jako na komerčně úspěšný film, jako na pohádku, ale to by byla škoda! Robert Elwood se zamýšlí ve své knize Frodova cesta nad symboly a skrytými myšlenkami příběhu o Prstenu moci. Jak je již známo, J.R.R. Tolkien byl hluboce věřící člověk, který ve svém příběhu sleduje příběh každého jeenoho z nás v roli malého Froda Pytlíka. I když možná ne všichni, někteří snad, najdou v tomto malém zamyšlení inspiraci a nový možný pohled. Taktedy, nechme císařovi, co je císařovo a co nám dává Bůh poznat v tomto jedinečném světě elfů a kouzel, si zapišme do srdce….

České Vánoce ztrácí svou identitu

A opět je tady. Ten kouzelný čas, kdy se nás zmocňuje panika, že nemáme ještě všechny dárky nakoupené a na poslední chvíli lítáme po obchodech a sháníme poslední „kousky“ pro své nejbližší. Čas pečení (či pálení) cukroví, čas zběsilého gruntování bytu a vyrábění kýčovitých vánočních ozdob, čas, kdy příslušníci romské komunity chodí „vinšovat“ a zaměstnanci technických služeb přát štěstí a zdraví do Nového roku.

B.O.D zve na svůj koncert

Ultradisharmonická, antiprofesionální a těžce amatérská kapela B.O.D. zve na svůj předvánoční hlomozzzzz…

KDY? 21. prosince 2004 KDE? ve školní jídelně

Vstupné je dobrovolné, akce začíná v 15:00 hod. Hosté: Honza Huszar, školní sbor Voices, Michal a pěvecké duo „Žah – Keň“

Nový školský zákon

Nedávno vstoupil v platnost nový školský zákon. Podle této reformy si nebudou moci žáci základních škol již od 1. 1. 2005 podávat přihlášky do prvního kola přijímacího řízení na více středních škol …

subsonic pressure 6

Basstillbeat pořádá další drum´n´bassovou noc. Kdy se bude konat a co si pro nás karvinští pacholíci připravili se dozvíte po kliknutí na celý článek…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.