Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, zítra Viktor.

Všechny články

Něco málo o českém školství a naší společnosti

České školství je prapodivný tvor, kterého by vědci nejspíše latinsky pojmenovali jako Zmatkus šílenus bez odpovědnostis a chudakus studentus, protože zatímco v jiných zemích mají školství proto, aby si vychovali co nejlepší studenty a podpořili je na další cestě za vzděláním, tak u nás je to v praxi tak, že se naše školství mermomocí snaží studenty pohřbít a odradit od jakéhokoliv dalšího vzdělávání.

Česko hledá SuperStar!

Napsala jsem článek o „SuperStar!“. Byl uhlazený, nekonfliktní, fajn. Ale cítila jsem, že mu něco chybí — takže jsem se to rozhodla vzít z úplně jiné strany. To, co budete číst, je pouze můj subjektivní názor na věc. Můžete souhlasit, nemusíte.

Přijďte na fotbal! Tentokrát zadarmo

Už je to opět tady! Vyvrcholení sportovní sezóny na našem gymnáziu. Dlouho očekávané derby, ke kterému dochází vždy v den \„posledního zvonění\“, mezi týmy profesorského sboru a hvězdami z řad maturantů. Čeká nás souboj zkušenosti s mládím a dravostí. Milujete fotbal? Tak vám nesmí utéct tohle nádherné utkání plné hvězd! Který z manšaftů asi vyhraje?

Klondike 2005

Pozdě, ale přece. Tak jaký byl letošní druhý ročník?:)

Platinový páv 2005

A je za námi další ročník Platinového páva. Letos tato soutěž mladých talentů oslavila své 13. narozeniny a datum konání připadlo na magický 13. den v dubnu. Výraznou změnou oproti předešlým 12 ročníkům Páva bylo místo konání soutěže. Letos Malý sál MěDK Karviná nahradil mnohem větší music klub Tequila, který byl před nedávnem otevřen jako jediný karvinský hudební klub.

Rozhovor s B. O. D.

Jedno krásné úterní odpoledne jsem se sešla s kluky ze skupiny B. O. D., kteří mi ochotně poskytli rozhovor. Co dodat víc? Pokud vás zajímá něco o této školní kapele, přečtěte si následující rozhovor …

Winter Funbox Contest

Jak už asi víte, v sobotu 19.3. se v Petrovicích v klubu Krutki konají bajkové závody nazvané Winter Funbox Contest. Po vyhlášení vítězů odehraje svůj koncert karvinská skupina Basta fydly, poté roztočí kotouče ogaři z BassTillBeat (Hydeki a Pierdus společně s těšínským Imotepem). Přípravy jsou v plném proudu, více informací a fotky překážek můžete zkouknout tady.

Právo na smrt

Jsem si jista, že s tímto článkem nebudou spokojeny vrstvy věřícího obyvatelstva, dále většina lékařů, někteří právníci a další lidé, kteří eutanázii odsuzují již od počátku.

Ghetta 21. století

Nedávno jsem si koupila časopis Nový Prostor, jistě jej znáte. Nebylo to plánované, pravidelně si jej nekupuji, ale tentokrát mě velmi zaujal. Na třech stránkách byl ve fotografiích a v nemnoha slovech vykreslen život slovenských Romů v osadách kolem Spišské Nové Vsi. Polonahé děti, vyhublé, plné parazitů, nemocné, celkově zbědované. Muži opilí, ženy prodávající své tělo za něco k jídlu. Hlad, špína, rezignace. To poslední je asi nejhorší…snad kromě všudypřítomné lichvy.

Tetování

Každý z nás už jistě přemýšlel nad tím, jestli se dát tetovat nebo ne. Bude to trend letošních prázdnin? V mé třídě se počet tetovaných lidí během měsíce rozrostl o další dva. Kdo dál se přidá do jejich řad? Co vlastně tetováni obnaší? Jaká je jeho historie? Čtete dál...........

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.