Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra.

Všechny články

NO SANTA! Pryč s komercializací Vánoc!

Máte už taky dost komerčního starého oplzlého tlustého červeného dědka? U nás přece rozdává dárky Ježíšek, ne nějaká reklamní figura na Coca-Colu z roku 1931!

Veselé Vánoce bez slaboduché komerce!

Zimní výdělek s Happy Hill School

Hledáte příležitost, jak si v zimě vydělat? A ještě se přitom pobavit? Milujete lyžování či snowboarding? Tak právě pro Vás je tady nabídka Happy Hill School!

Happy Hill Ski School Vám nabízí práci lyžařských instruktorů v Peci pod Sněžkou a v Černém Dole.

10. prosinec - Den lidských práv

10. prosinec se tradičně slaví jako Den lidských práv. Organizace Amnesty International se od svého vzniku v roce 1961 věnuje prosazování lidských práv na základě přesvědčení, že tato práva jsou univerzální a nedělitelná a že jejich porušování kdekoliv na světě představuje současně ohrožení pro celý svět. 

Plné znění tiskové zprávy Amnesty International ke Dni lidských práv si můžete přečíst zde.

Kdo by nechtěl být slavný?

Je tady super výzva pro každého, kdo má aspoň trošku literárního nadání a nebojí se s kůží na trh! Jedná se o zbrusu nový projekt…kde se můžete stát nejen autorem, ale dokonce se můžete taky objevit jako herec! Nezní to lákavě? Kdo je dostatečně průbojný, poštěstilo se mu získat v životě nějaký zajímavý, veselý a neuvěřitelný zážitek, ať neváhá a podělí se o něj s ostatními.

Povzdech studentský

Budu si stýskat. Na školu. To na tom asi jsem hodně špatně, co? Do konce studia na našem gymplu mi zbývají už jen měsíce. Kolik přesně, se sám bojím spočítat. Jo, pět! Co mi bude chybět, vím už teď.

Sbor hledá zpěváky

Formující se školní sbor hledá dobrovolníky, kteří by rozšířili jeho řady. Zatím ho tvoří 15 dívek a 2 kluci. Krásná a vlídná sbormistryně by tedy uvítala hlavně doplnění mužské sestavy.

Další zkouška sboru bude ve středu 10.12. od 14:00 v přístavbě.

Jak jsem hubnul, ale nezhubnul.

Krmili dosyta, malého chlapečka,
doktoři spadli si, na toho drobečka.
Játra měl zkažená, mrkve až nad hlavu,
dali mu na měsíc dietní šatlavu.

Výroky – 9. část

Výrokový evergreen díky spolupráci čtenářů pokračuje svou devátou částí…

Oficiální vyjádření školy ke krádeži

Studentka z VIII.A spáchala krádež, která byla jednoznačně prokázána. Verze události, která koluje po škole není pravdivá. Zveřejnění skutečného průběhu událostí by bylo údajně v rozporu se zákonem.

Ředitel školy navrhl podmínečné vyloučení, ale byl přehlasován kantorským sborem, který rozhodl o vyloučení na základě školního řádu.

RNDr. Vévoda ze své vlastní iniciativy zařídil dotyčné přestup na gymnázium v Českém Těšíně, kde jí bude letos umožněno složit maturitní zkoušku.

Odkud přicházejí sny ?

Sen je fenomén, který máme společný se zvířaty. Sníme všichni bez ohledu na věk, vzdělání, pohlaví nebo rasovou příslušnost.Odkud sny přicházejí a jaké mají poslání?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.