Saturn

Studentský zpravodajský web

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, zítra Oto.

Všechny články

Web…co? No weblog!

„To jsem já. Kdo je to já?“ … „Au, praštila jsem se o futro dveří!!!“
Takové i jiné hlášky najdete na weblozích, neboli deníčcích / zápisníčcích na internetu. Že nevíte co to je? Přečtěte článek a budete v obraze…

Američané "odmítli pokus na poslední chvíli odvrátit válku proti Iráku"

Jen několik dní před začátkem americko-britské agrese předali vrcholní představitelé iráckých tajných služeb poradci pentagonu Richardu Perlovi informace, že Irák již nemá zbraně hromadného ničení, a nabídku možnosti jejich hledání americkými specialisty. Údajně také nabídli předání muže zodpovědného za útoky ve Světovém obchodním centru v roce 1993, toho času zadržovaného v Bagdádu.

Podle britského plnozmocněnce pro Irák Jeremyho Greenstocka čeká Irák s ohledem na akce geril „tvrdá zima“. Nyní operuje na území Iráku několik teroristických organizací (před válkou zřejmě 0 – nepočítáme-li samotné irácké tajné služby).

Zdroj: Guardian Unlimited

Terry Pratchett & Neil Gaiman – Dobrá znamení

Recenze na knihu T. Pratchetta a N. Gaimana Armagedon přichází…Kdo zvítězí?

Návštěvníci Saturnu – co o nich víme

Kdo ten Saturn vlastně čte? Kolik lidí na něj chodí, jak často, odkud, co tady hledají, co je nejvíc zajímá? Zprvu jsem vás chtěl zahrnout všemožnými čísly (statistic is my hobby), ale ze statistik přístupů se lze vyčíst mnohem zajímavější věci, než jenom holá čísla.

Halloween

Vše, co chcete vědět o tomto svátku, najdete zde…

Učení a učení

Máte ho dost nebo málo? Už se těšíte na Vánoce? A co čtvrtletí? :-)

Kvůli globalizaci žije miliarda dětí v chudobě

Během minulého víkendu maturanti ze ZSV navštívili Prahu, mimojiné i propagační centrum EU. Zaujala mě brožurka Echo 2002, která pojednávala o podpoře EU pro nejchudší či katastrofami postižené oblasti. První dojem – pozitivní.

Jenže

Tarify veskrze studentské

Se studentskými tarify se v poslední době nešetří. T-Mobile a Česká spořitelna mají ve své nabídce již nějakou dobu programy, jejichž název zní prostě – Student (resp. Student+ u Č. sp.) a Oskar nabízí Volej Kolej. Co nám, studentům, tak výhodného přinášejí, co to stojí a co je k tomu potřeba se dočtete v tomto krátkém článku. Předem musím říct, dvě z těchto služeb využívám a právě jejich výhodnost mě přinutila tohle pro vás sepsat.

Požár ve Vlku si vyžádal oběti i z řad Gymnázia

V noci z 24. na 25.10. z pátku na sobotu vypukl ve Vlku požár. Jeden můj spolužák, jmenovat jej raději nebudu (určitě by si to nepřál), právě touto dobou prožívá neblahé chvíle na JIPce v Třinci. Další tři mí spolužáci jsou lehce popálení nebo ve velkém šoku. Všem, se kterými jsem mluvil se třepe hlas, včetně mně… Pokud víte ještě něco, co bychom měli vědět, přihlaste se do fóra.

Otevřený dopis České televizi - Výzva k neodvysílání přelíčení s Karlem Srbou

Dobrý den,

dozvěděl jsem se šokující zprávu, že se Česká televize rozhodla v přímém přenosu odvysílat přelíčení s Karlem Srbou.

Takovéto jednání považuji za neetické a nanejvýš nešťastné. Účelem soudního přelíčení je přinést rozsudek odpovídající zákonným a mravním kodexům platným v naší zemi. Odvysíláním přímého přenosu degradujete systém právních hodnot na stupěň pokleslé komerční zábavy.

Vyzývám všechny osoby, které mají co do činění s rozhodutím odvysílat soudní přelíčení s Karlem Srbou a dalšími obžalovanými, aby od svého záměru odstoupily.

Pokud máte zájem poukázat na některé skutečnosti z kauzy Srba (například zmíněné „znaky vysokého stupně vážného veřejného zájmu“), pak k tomu jistě najdete i jiné prostředky vyjádření.

Tomáš „Gadžo“ Gawron, šéfredaktor e-zinu Saturn (http://saturn.aktualne.cz)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Hledání

Stručně

  • Saturn odešel na zasloužený odpočinek. Vzpomínejte na něj tak, jak vám zůstal v paměti.
    Nezapomeneme!
 

Původní engine: Jan Raszyk; Webmaster: Michal Wiglasz;

© 2002 — 2009: Všechna práva vyhrazena, šíření veškerého obsahu bez souhlasu redakce zakázáno.